Prokino De Driesprong: peuteropvang én BSO

 

Onder het dak van basisschool De Driesprong, biedt Prokino zowel peuteropvang (2-4 jaar) als BSO (4-12 jaar) aan. De ruimtes van Prokino bevinden zich op de benedenverdieping van het schoolgebouw. De kleinschaligheid van de locatie draagt bij aan een huiselijke, warme en betrokken sfeer. Uw kind kan zich bij ons op zijn of haar eigen tempo optimaal ontwikkelen en wordt hierin begeleid door professionele en enthousiaste pedagogisch medewerkers. 

 

Prokino De Driesprong biedt meer dan alleen reguliere opvang voor peuters en kinderen tot 12 jaar. Onder leiding van een gekwalificeerd team van pedagogisch medewerkers kan uw kind met leeftijdsgenootjes spelen en spelend leren. De locatie is verantwoord ingericht om te spelen, maar ook te ontspannen. Zowel voor de kleintjes als voor de oudere kinderen is er een ruim aanbod aan leeftijdsgericht speelgoed. Voor ieder wat wils!

 

Groepsruimte

Onze groepsruimte voor de peuteropvang en BSO is zo ingericht dat er een vertrouwde en veilige omgeving is ontstaan. Dit geeft kinderen de gelegenheid zich snel thuis te voelen bij elkaar en bij ons team. In de ruimte zijn verschillende speelhoeken en er is natuurlijk een heerlijke bank om even heerlijk rustig een boekje te lezen. De kinderen zelf bepalen waar ze zich op willen richten; spelen, knutselen, sporten, een boekje lezen. 

 

Peuters goed voorbereid naar de basisschool

Bij Prokino De Driesprong is er aandacht voor fijn samen bezig zijn; kleuren/tekenen, zingen en buitenspelen. Op de peutergroep bereiden onze medewerkers uw kind zo goed mogelijk voor op de basisschooltijd. Er wordt gewerkt aan zindelijkheidstraining, in de kring leren zitten, in de rij staan en samen leren spelen. Door het jaar heen kunnen peuters meedoen met Uk&Puk activiteiten en voor de kinderen van de BSO is er een speciaal door Prokino ontwikkeld educatieprogramma DOEN

 

BSO-uitstapjes 

Voor de kinderen worden in de vakanties regelmatig uitjes georganiseerd. Dit gebeurt altijd in overleg met de ouders. Wij gaan o.a. naar musea, speeltuin, bos of het strand. De uitstapjes proberen we zoveel mogelijk vast te leggen op foto, zodat u nadien nog een beetje kunt meegenieten van de dag die uw kind heeft beleefd. De foto's worden op de groep gehangen worden of ze worden op een andere manier met u gedeeld.

 

Samen met ouders

Het welbevinden en de ontwikkeling van ieder kind staat bij Prokino De Driesprong voorop. Waar nodig, stimuleren we de kinderen. Contact met u als ouder over het welbevinden van uw kind vinden wij van groot belang. U kent uw kind het beste. Tijdens de breng- en haalmomenten kunnen we met u de dag van uw kind doorspreken of belevenissen van uw kind uitwisselen die voor u of voor ons van belang zijn te weten. Mocht u een uitgebreider gesprek met de groepsleiding aan willen gaan, dan is er altijd de mogelijkheid om hier een afspraak voor te maken.