De leukste activiteiten op de BSO

 

Onze BSO is gevestigd in een sfeervolle, kleurrijke ruimte van schippersinternaat De Meerpaal. Hier vinden kinderen van 4 tot en met 12 jaar volop speelmogelijkheden, zowel binnen als buiten.

 

Kleinschalige opvang, grootse faciliteiten

Onze BSO is kleinschalig en biedt plek voor 10 kinderen. Je kind wordt opgevangen in een vaste groep en met vaste pedagogisch medewerkers. Zo creëren we een veilige, vertrouwde basis waar de kinderen elkaar en de pedagogisch medewerkers goed leren kennen.

 

Doordat wij in het schippersinternaat gevestigd zijn, biedt onze BSO diverse extra faciliteiten en diensten. Zo kunnen de kinderen gebruik maken een de overdekte speelstraat met zandbak en beschikken we over een groot buitenspeelterrein met voetbalveld. Tevens bieden wij een warme maaltijdservice aan.

 

Ruimte voor je kind

Ieder kind is anders en geen dag is hetzelfde. Daarom spelen we bij de BSO in op wat de kinderen willen en kunnen. We vinden het daarbij belangrijk om je kind te stimuleren om nieuwe dingen te ontdekken en zich spelenderwijs verder te ontwikkelen. Samen spelen op de groep, meedoen met creatieve activiteiten, buiten spelen of lekker even in je eentje bezig zijn; het kan allemaal!

 

Van en naar school

Onze pedagogisch medewerkers brengen en halen kinderen van diverse scholen in de wijk. Momenteel halen wij kinderen van basisscholen de Catamaran en de Sjalomschool. Gaat jouw kind naar een andere school? Ook dan bekijken wij graag de mogelijkheden voor de opvang op onze BSO.

 

Een middag bij de BSO

Als de kinderen bij de BSO aankomen, gaan we eerst rustig wat eten en drinken met elkaar. Zo kan je kind even bijkomen van de schooldag. Hierna staan er verschillende spelactiviteiten op het programma. Er wordt van alles georganiseerd, zoals knutsel-, sport- en spelactiviteiten. Maar er is ook volop ruimte om zelf te spelen.

 

Bewegend leren

Uniek aan onze locatie is de beweegvloer van Springlab. Dit is een interactieve vloer die door middel van een projector en en educatieve beweeg-games bewegen en leren voor kinderen combineert, waardoor zij spelenderwijs én met veel plezier het lesmateriaal tot zich nemen. Door bewegend te leren kunnen kinderen zich beter concentreren en dit leidt tot betere schoolprestaties. Ook dragen wij zo bij aan een gezonde leefstijl. Bewegen was nog nooit zo leuk!

 

Samen met ouders

Nauw contact met jou als ouder vinden wij vanzelfsprekend. Wij wisselen regelmatig informatie met je uit over jouw kind. Dat gebeurt bij het (brengen en) halen van je kind, maar ook via onze Prokino app. Met de app kun je communiceren met de pedagogisch medewerkers en ontdekken wat je kind allemaal meemaakt op de BSO. Daarnaast organiseren wij jaarlijks een 10-minuten-gesprek. Hierin spreken we over de ontwikkeling van jouw kind in de groep. Verder is er, voor ouders die het leuk vinden om mee te denken en praten over de kinderopvang, de mogelijkheid om plaats te nemen in de oudercommissie.

 

Kom bij ons kijken

Voor kinderen, maar ook voor jou als ouder, kan de stap naar de basisschool even wennen zijn. Daar komt dan ook nog de nieuwe omgeving van de buitenschoolse opvang bij om de hoek kijken, best spannend allemaal! Je bent daarom van harte welkom om samen met jouw kind een keer te komen kijken en spelen. De pedagogisch medewerkers zullen jullie met enthousiasme rondleiden en informeren over de opvang. Zo kunnen jullie alvast wennen aan de nieuwe omgeving en zien wat er op de BSO allemaal te beleven is.

 

Nieuwsgierig geworden?

Neem voor meer informatie of een rondleiding contact met ons op via 06 – 82 500 934.