De leukste activiteiten op de BSO

 

Welkom bij BSO Voor Anker! Wij bieden buitenschoolse opvang aan voor kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar oud.

 

Een eerste kennismaking met de BSO

Voor kinderen, maar ook voor u als ouder, kan de stap naar de basisschool even wennen zijn. Daar komt dan ook nog de nieuwe omgeving van de buitenschoolse opvang bij om de hoek kijken, best spannend allemaal!

 

Bij BSO Prokino Voor Anker bent u daarom van harte welkom om, alleen of samen met uw kind, een keertje te komen kijken en spelen. De pedagogisch medewerkers zullen u met enthousiasme rondleiden en u informeren over de opvang. Op deze manier kunnen u en uw kind alvast wennen aan de nieuwe omgeving en zien wat er op de BSO allemaal te beleven is.

 

Uw kind zal worden opgevangen in een vaste groepssamenstelling en met vaste pedagogisch medewerkers. Op deze manier creëren we een veilige, vertrouwede basis en kunnen de kinderen elkaar en de pedagogisch medewerkers goed leren kennen. Naast ons vaste team werken we met een vaste groep invalleidsters; op deze manier ziet uw kind altijd een vertrouwd gezicht.

 

Warmte, liefde en zorg staan centraal

Wij bieden de kinderen alle ruimte om te spelen en te ontdekken. Onze pedagogisch medewerkers begeleiden de kinderen daarin. Zij spelen in op de ontwikkelingsfases van de kinderen en bieden hen de warmte, liefde en zorg waar zij behoefte aan hebben.

 

Samen met u

Wij willen onze opvang zo goed mogelijk laten aansluiten op uw wensen en behoeften voor uw kind en hechten dan ook veel waarde aan contact met u als ouder. Naast de overdrachtsmomenten tijdens het brengen en halen van uw kind, organiseren wij ook jaarlijks 10-minuten gesprekken, waarin de ontwikkeling van uw kind op de groep met u besproken wordt. Verder organiseren wij eenmaal per jaar een ouderavond, kunt u lid worden van de oudercommissie en is er een korte lijn met de leidinggevende van de locatie. Ook maken wij sinds enkele jaren gebruik van onze eigen Prokino app, Konnect. Middels deze app kunnen we het contact tussen u en onze opvang verder versterken. Met onze app kunt u bijvoorbeeld een logboek met daarin foto's en verslagjes van activiteiten van uw kind lezen, berichtjes uitwisselen met de groep van uw kind en eventuele afwezigheid doorgeven.

 

Kleinschalige BSO met unieke faciliteiten

Prokino Voor Anker is een kleinschalige BSO en heeft één groep die plaats biedt aan maximaal 10 kinderen. De pedagogisch medewerkers van deze locatie zijn al jaren werkzaam bij ons en daar zijn we trots op. Onze groepsruimte in het schippersinternaat is ruim, sfeervol en zeer geschikt voor diverse spelactiviteiten. Daarnaast is er veel speelgoed aanwezig en hebben we een poppen- en bouwhoek, kan er naar hartenlust geknutseld worden en natuurlijk is er een hoek waar even rustig een boekje gelezen kan worden.

Naast onze groepsruimte kunnen we ook bij de overdekte speelstraat spelen, waar onder andere een zandbak te vinden is.

 

Onze BSO beschikt over een afgebakend speelterrein met een kunstgras voetbalveld. Hier kunnen de kinderen dus lekker een potje voetballen of een andere sport beoefenen. Daarnaast zijn er diverse speeltoestellen op het buitenterrein te vinden, evenals een moestuin waar de kinderen kunnen tuinieren. De kinderen kunnen zich dan ook prima vermaken op en rond de BSO!

 

Tal van ontwikkelingsgerichte (spel)activiteiten

Na schooltijd staat er voor de kinderen wat te drinken en vers fruit klaar, zo kunnen ze even bijkomen van de drukke schooldag. Vervolgens kunnen ze kiezen wat ze gaan doen: vrij spelen op de groep, meedoen aan een groepsactiviteit of heerlijk ravotten op het grote buitenterrein. Op onze buitenschoolse opvang werken we met het, door Stichting Prokino ontwikkelde, activiteitenprogramma ‘DOEN!'. Aan de hand van dit programma organiseren onze pedagogisch medewerkers rondom diverse thema's allerlei spelactiviteiten voor de kinderen, waarmee zij spelenderwijs in hun ontwikkeling worden gestimuleerd. Verder vinden wij het belangrijk dat kinderen vaak buiten spelen en worden dan ook met regelmaat activiteiten in de buitenlucht georganiseerd. Ook gaan we graag op pad met de kinderen, bijvoorbeeld naar de kinderboerderij of de speeltuin.

 

Van en naar school

Onze pedagogisch medewerkers brengen en halen kinderen van diverse scholen in Capelle in den IJssel. De meeste kinderen die op onze BSO spelen gaan naar basisscholen in de wijk Schollevaar. Momenteel halen wij kinderen van basisscholen de Catamaran en de Sjalomschool. Maar ook als uw kind naar een andere school gaat, bekijken wij graag met u wat de mogelijkheden zijn voor opvang op onze BSO.

 

Indien uw kind aanwezig is tijdens de voorschoolse opvang, wordt hij of zij door de pedagogisch medewerker naar school gebracht. Na schooltijd begeleiden de pedagogisch medewerkers de kinderen weer naar de BSO. 

 

Warme maaltijdservice

BSO Voor Anker biedt u een speciale warme maaltijdservice aan. Hierbij krijgt uw kind rond 17.00 uur een versbereide warme maaltijd uit eigen keuken, hier zijn geen extra kosten aan verbonden!

 

Uitgebreide en flexibele opvangmogelijkheden

Om de opvang zoveel mogelijk aan te laten sluiten op uw werktijden, hanteren wij ruime openingstijden. Kinderen kunnen al vanaf 07.00 uur bij ons terecht voor voorschoolse opvang. Onze medewerkers zorgen ervoor dat uw kind, indien gewenst, kan ontbijten en even kan spelen. Vervolgens worden de kinderen naar school gebracht. Na schooltijd staan de pedagogisch medewerkers op het schoolplein om de kinderen weer uit school op te halen.

 

Indien u uw kind later wilt ophalen, bieden wij ook mogelijkheden voor verlengde opvang. Tevens bieden onze flexibele contracten veel speelruimte in het opnemen van dagen. Wilt u liever een andere dag opnemen? De mogelijkheid wordt geboden om binnen een kalenderkwartaal, kosteloos een dag om te ruilen. Ook incidentele opvang kan mogelijk voor u een uitkomst bieden.

 

Nieuwsgierig geworden?

Voor meer informatie of vragen kunt u altijd contact met ons opnemen, onze medewerkers helpen u graag!