Activiteiten op de BSO

 

Op onze BSO worden er allerlei activiteiten voor de kinderen georganiseerd. Zo werken we met het BSO activiteitenprogramma 'DOEN!' en kunnen de kinderen gebruik maken van de diverse faciliteiten die het schippersinternaat te bieden heeft, zoals de overdekte speelstraat met zandbak. Daarnaast staan we stil bij festiviteiten als Pasen, Sinterklaas en Kerst en doen we graag mee met evenementen als de Nationale ModderDag en de Kinderboekenweek.

 

BSO Activiteitenprogramma DOEN!

In 2011 zijn in Nijkerk zes BSO locaties begonnen met het plannen van activiteiten aan de hand van diverse thema's. Vanwege de positieve reacties van zowel kinderen als ouders is dit programma verder ontwikkeld en op vrijwel alle BSO locaties van Prokino geïmplementeerd onder de naam 'BSO Activiteitenprogramma DOEN!'.

 

Met DOEN! wordt er aan de hand van diverse thema's een basisprogramma aan activiteiten uitgewerkt. Een thema loopt gedurende 1 tot 6 weken en in deze periode vinden er op de BSO allerlei activiteiten plaats die met dit thema te maken hebben. In de vakantieweken is er naast het vaste basisprogramma ook een keuzemenu aan activiteiten. Kinderen kunnen dan uit maar liefst 20 activiteiten kiezen!

 

Voorbeelden van thema's zijn: Superhelden, Glitter en Glamour, Smaakplezier, Ik hou van Holland!, Griezelen op de BSO, Tussen Kunst en Kitsch, Het Wilde Westen, etc.

 

Voor meer informatie over het programma kunt u contact opnemen met de medewerkers van onze locatie.

 

Uitstapjes

We gaan graag met de kinderen op pad. Zo maken we geregeld een wandeling met de kinderen naar de speeltuin in het Schollebos (dit bos ligt op loopafstand van de BSO), gaan we naar het strandje in Nesselande, naar de kinderboerderij of maken we andere uitstapjes. Ook tijdens de schoolvakanties worden regelmatig uitjes met de kinderen ondernomen naar bijvoorbeeld musea, speeltuinen, strand, dierentuin, enz.