De leukste activiteiten op de BSO

 

Onze BSO is ondergebracht in de Wantijschool, locatie Noordhove. Hier vinden kinderen van 4 tot en met 12 jaar volop speelmogelijkheden, zowel binnen als buiten.

 

Een vertrouwde basis

BSO Noordhove biedt een kleinschalige en sfeervolle buitenschoolse opvang voor kinderen van de Wantijschool. Hier wordt je kind opgevangen in een vaste groepssamenstelling en met vaste pedagogisch medewerkers. Zo creëren we een veilige, vertrouwde basis waar de kinderen elkaar en de pedagogisch medewerkers goed leren kennen.

 

Van en naar school

De meeste kinderen die op onze BSO spelen gaan naar de Wantijschool, locatie Noordhove. Daarnaast brengen en halen onze medewerkers ook kinderen van de Wantijschool, locatie Maasstraat. Gaat jouw kind naar een andere school? Neem dan eens een kijkje bij onze andere BSO in de buurt: locatie De Singel.

 

Ruimte voor je kind

Ieder kind is anders en geen dag is hetzelfde. Daarom spelen we bij de BSO in op wat de kinderen willen en kunnen. We vinden het daarbij belangrijk om je kind te stimuleren om nieuwe dingen te ontdekken en zich spelenderwijs verder te ontwikkelen. Samen spelen op de groep, meedoen met creatieve activiteiten, buiten spelen of lekker even in je eentje bezig zijn; het kan allemaal!

 

Een middag bij de BSO

Als de kinderen bij de BSO aankomen, gaan we eerst rustig wat eten en drinken met elkaar. Zo kan je kind even bijkomen van de schooldag. Hierna staan er verschillende spelactiviteiten op het programma. Er wordt van alles georganiseerd, zoals knutsel-, sport- en spelactiviteiten. Maar er is ook volop ruimte om zelf te spelen.

 

Samen met ouders

Nauw contact met jou als ouder vinden wij vanzelfsprekend. Wij wisselen regelmatig informatie met je uit over jouw kind. Dat gebeurt bij het (brengen en) halen van je kind, maar ook via onze Prokino app. Met de app kun je communiceren met de pedagogisch medewerkers en ontdekken wat je kind allemaal meemaakt op de BSO. Daarnaast organiseren wij jaarlijks een 10-minuten-gesprek. Hierin spreken we over de ontwikkeling van jouw kind in de groep. Verder is er, voor ouders die het leuk vinden om mee te denken en praten over de kinderopvang, de mogelijkheid om plaats te nemen in de oudercommissie.

 

Kom bij ons kijken

Voor kinderen, maar ook voor jou als ouder, kan de stap naar de basisschool even wennen zijn. Daar komt dan ook nog de nieuwe omgeving van de buitenschoolse opvang bij om de hoek kijken, best spannend allemaal! Je bent daarom van harte welkom om samen met jouw kind een keer te komen kijken en spelen. De pedagogisch medewerkers zullen jullie met enthousiasme rondleiden en informeren over de opvang. Zo kunnen jullie alvast wennen aan de nieuwe omgeving en zien wat er op de BSO allemaal te beleven is.

 

Nieuwsgierig geworden?

Neem voor meer informatie of een rondleiding contact met ons op via 078 – 648 55 55.