Talent ontdekken en ontwikkelen met DOEN!

 

Net als in het Leonardo-onderwijs, stimuleren we op BSO Leonardo Harderwijk de persoonlijke interesses van het kind. Met ons activiteitenprogramma DOEN! krijgt uw kind alle ruimte om zijn of haar talenten te ontdekken en zich verder te ontwikkelen op de thema's die hem of haar aanspreken. De aanvullende thema's die we voor uw kind op het Leonardo-onderwijs bieden zijn techniek, cultuur, natuur en beweging. Hiermee bieden we hen meer uitdaging. Onze specialistische pedagogisch medewerkers houden daarbinnen allerlei activiteiten. Een belangrijk onderdeel dat hierin altijd terugkomt is het sociale aspect: hoe werk je samen en hoe ga je met elkaar om.

 

Voorbeeldactiviteiten

Iedere dag is er een activiteit bij de BSO waar uw kind aan kan deelnemen. Uiteraard is dit vrijwillig. Heeft uw kind even geen zin en wil het gewoon lekker een boek lezen of een spelletje doen? Dan kan dat natuurlijk altijd. Een aantal voorbeelden van de activiteiten zijn:

 

VR my world

In ‘VR my world' leren de kinderen meer over programmeren. Met Virtual Reality software maken zij bijvoorbeeld een eigen 3D ontwerp van een object of laten zij hun favoriete boek tot leven komen.

 

Activiteiten met het greenscreen

Heeft uw kind interesse in video en film? Dan is een activiteit met het greenscreen een leuke uitdaging. Met behulp van een greenscreen maken de kinderen zelf video's, een eigen documentaire of script. Regisseren, rollen verdelen en acteren komen daarbij ook aan bod.

 

De natuur in!

Is uw kind graag buiten? Bij Leonardo komt een schitterende tuin waar de BSO ook mee gaat werken. De tuin leent zich bij uitstek voor natuureducatie en andere activiteiten rondom natuurbeleving.

 

Houd contact via de Prokino-app

Nauw contact met u als ouder vinden wij vanzelfsprekend. Niet alleen bij het halen en brengen van uw kind, maar ook via onze Prokino-app. Via deze app communiceert u met de pedagogisch medewerkers en ontdekt u wat uw kind mee maakt op de BSO. We plaatsen hier ook leuke foto's en verslagen.