Welkom bij BSO De Vrije Vogels!

 

De Vrije Vogels is een kleinschalige locatie voor buitenschoolse opvang. U vindt onze BSO in de Brede School in West-Terschelling. De organisaties in deze brede clustering zijn allemaal gericht op de ontwikkeling van het kind. Hierdoor kan geïnvesteerd worden in een sterk sociaal netwerk.

 

BSO De Vrije Vogels bestaat uit één BSO groep. In deze groep spelen 10 kinderen in de leeftijdscategorie van 4 tot en met 12 jaar. We beschikken over de faciliteiten om uit te breiden naar meerdere groepen, aangezien we gebruik maken van de gemeenschappelijke ruimtes in het gebouw. Bovendien kunnen de kinderen heerlijk buiten spelen op het plein.

 

Spelen bij de Vrije Vogels? Doen!

Onze groepsruimte is zo ingericht dat er een vertrouwde en veilige omgeving is ontstaan. Dit geeft kinderen de gelegenheid zich snel thuis te voelen bij elkaar en bij ons team. In de ruimte zijn verschillende speelhoeken en er is natuurlijk een heerlijke bank om even heerlijk rustig een boekje te lezen. Zo kunnen kinderen zelf bepalen waar ze zich op willen richten; spelen, knutselen, sporten of een boekje lezen.

 

Door groepsactiviteiten leren de kinderen hun weg te vinden in de groep. Door het jaar heen kunnen kinderen meedoen met het speciaal door Prokino ontwikkelde BSO Activiteitenprogramma DOEN! Aan de hand van diverse thema's is een veelzijdig programma samengesteld, waarbinnen de kinderen de gelegenheid krijgen om mee te denken over de invulling.

 

Een dag bij BSO De Vrije Vogels

Na school gaan we met de kinderen aan tafel. Met iets te drinken en te eten, of bij lange middagen bij de maaltijd, krijgt iedereen de gelegenheid om te vertellen over de belevenissen van de dag. De kinderen kunnen daarna bespreken wat ze die dag willen gaan doen. Er kan gekozen worden voor een groepsactiviteit, maar als de bank lonkt om lekker een boekje te lezen of een spelletje te doen met iemand anders, is dat net zo goed. Buitenspelen staat, als het weer het toelaat, elke dag op het programma. 

In de vakantie wordt een vakantieprogramma aangeboden. Iedere periode staat in het teken van een thema en de activiteiten worden hier op afgestemd. Zo kan het zijn dat de kinderen gaan koken of dat ze met de groepsleiding de natuur in trekken. Ook kunnen kinderen meedoen met de knutselactiviteiten. Wie weet worden er wel hutten gebouwd of een modeshow gehouden op een catwalk. 

 

Uitstapjes

Voor de kinderen worden in de vakanties regelmatig uitstapjes georganiseerd. Dit gebeurt altijd in overleg met de ouders. Wij gaan o.a. naar musea, speeltuin, bos of het strand. De uitstapjes proberen we zoveel mogelijk vast te leggen op foto, zodat u nadien nog kunt meegenieten van de dag die uw kind heeft beleefd. De foto's worden op de groep gehangen of deze worden op een andere manier met u gedeeld.

 

Samen met ouders

Het welbevinden en de ontwikkeling van ieder kind staat bij BSO De Vrije Vogels voorop. Waar nodig stimuleren we uw kind. Contact met u als ouder over het welbevinden van uw kind vinden wij belangrijk. U kent uw kind het beste. Tijdens de breng- en haalmomenten kunnen we met u de dag van uw kind doorspreken of belevenissen van uw kind uitwisselen die voor u of voor ons van belang zijn. Mocht u een uitgebreider gesprek met de groepsleiding aan willen gaan, dan is er altijd de mogelijkheid om hier een afspraak voor te maken.

 

Samen groot worden

BSO De Vrije Vogels wil een plek zijn voor kinderen waar ze na school graag naar toe gaan. We leren kinderen om het samen naar de zin te hebben, om elkaar te  respecteren en elkaar te helpen. Hier wordt dagelijks bedoeld en onbedoeld aandacht aan besteed. 

 

Kennismaken mag!

Kom gerust eens langs om kennis te maken met onze locatie! Wij voorzien u graag van meer informatie. Kinderen zijn altijd van harte welkom om twee keer vrijblijvend te komen spelen op de Vrije Vogels, eventueel met een vriendje. De eerste keer staat de koffie klaar voor u, zodat uw kind rustig de andere kinderen kan leren kennen en de omgeving kan verkennen met u op de achtergrond. Na een half uurtje kan uw kind blijven spelen, en tussen 17.00 en 18.00 kunnen de kinderen weer opgehaald worden. Als u een afspraak wilt maken om langs te komen, kunt u contact opnemen met onze vaste BSO juf op 06- 333 20 216 (op schooldagen na 14.00 uur en tijdens vakantie van 8.00 tot 18.00 uur), of via mail naar bso.devrijevogels@gmail.com.