Spelen en ontdekken op het kinderdagverblijf

 

Zoek je een fijne, veilige en stimulerende omgeving waar je kind enthousiast en liefdevol wordt opgevangen als je aan het werk bent? Kom dan eens kijken bij ons kinderdagverblijf in de wijk Schollevaar. Onder begeleiding van onze professionele pedagogisch medewerkers kan je kind naar hartenlust spelen, de omgeving ontdekken en zich ontwikkelen, samen met leeftijdsgenootjes.

 

Kleinschalig

Onze groep is ruim, kleurrijk en grenst aan een mooie buitenruimte. Je kind wordt opgevangen in een vaste groep en met vaste pedagogisch medewerkers. Zo ontstaat een veilige, vertrouwde omgeving waar de kinderen lekker kunnen spelen en plezier hebben.

 

Bewegend leren

Uniek aan onze locatie is de beweegvloer van Springlab. Dit is een interactieve vloer die door middel van een projector en educatieve beweeg-games bewegen en leren voor kinderen combineert, waardoor zij spelenderwijs én met veel plezier het lesmateriaal tot zich nemen. Door bewegend te leren kunnen kinderen zich beter concentreren en dit leidt tot betere schoolprestaties. Ook dragen wij zo bij aan een gezonde leefstijl. Bewegen was nog nooit zo leuk!

 

Unieke faciliteiten

Naast onze eigen binnen- en buitenruimtes, kunnen wij ook gebruik maken van een uniek binnenspeelplein met zandbak. Daarnaast bieden wij een warme maaltijdservice aan.

 

Tal van activiteiten

Om de kinderen uit te dagen en te stimuleren in hun ontwikkeling worden er elke dag diverse activiteiten georganiseerd. De pedagogisch medewerkers knutselen met de kinderen, doen een (kring)spelletje, zingen liedjes en lezen verhaaltjes voor. Het hebben van plezier staat hierbij altijd voorop.

 

Daarnaast werken wij op het kinderdagverblijf met het Voor- en Vroegschoolse Educatieprogramma (VVE) Uk & Puk. Dit programma bestaat uit activiteiten waarmee onder andere de taalontwikkeling en sociale vaardigheden van de kinderen worden gestimuleerd. Op deze manier bereiden wij de kinderen voor op de grote stap naar de basisschool. Natuurlijk betrekken onze pedagogisch medewerkers jou als ouder hier graag bij!

 

Samen met ouders

Nauw contact met jou als ouder vinden wij vanzelfsprekend. Wij wisselen regelmatig informatie met je uit over jouw kind. Dat gebeurt bij het brengen en halen van je kind, maar ook via onze Prokino app. Met de app kun je communiceren met de pedagogisch medewerkers en ontdekken wat je kind allemaal meemaakt op de kinderopvang. Daarnaast organiseren wij halfjaarlijks een gesprek over de ontwikkeling van jouw kind in de groep. Verder is er, voor ouders die het leuk vinden om mee te denken en praten over de kinderopvang, de mogelijkheid om plaats te nemen in de oudercommissie.

 

Kom eens een kijkje nemen!

De eerste keer naar het kinderdagverblijf kan met alle nieuwe indrukken voor zowel jou als je kind best even wennen zijn. Dit begrijpen wij volkomen en daarom ben je van harte welkom om samen met je kind een keer te komen kijken. Onze pedagogisch medewerkers zullen jullie met enthousiasme rondleiden en informeren over de opvang. Zo kunnen jullie al wennen aan de nieuwe omgeving en zien wat er op het kinderdagverblijf allemaal te beleven is.

 

Nieuwsgierig geworden?

Neem voor meer informatie of een rondleiding contact met ons op via 06 – 82 500 934.