Skip to Content

Peuteropvang Prokino Berenboot

Peuteropvang voor kinderen van 2 tot 4 jaar

 

Prokino Berenboot

Maasstraat 202

3313 GL Dordrecht

 

Contactgegevens

Tel.: 078 - 648 55 55

Email: info-dordrecht@prokino.nl

Op de peuteropvang vindt jouw kind een fijne, vertrouwde plek om met plezier te spelen, talenten te ontwikkelen en zich voor te bereiden op de grote stap naar de basisschool. Onze pedagogisch medewerkers dagen jouw kind uit om al spelend te leren. Dat doen zij bijvoorbeeld door met elkaar te praten, boekjes voor te lezen, liedjes te zingen en te knutselen. Maar ook buiten zijn er genoeg dingen te doen, zoals spelen in de zandbak of op de speeltoestellen. Op onze peuteropvang leert jouw kind om samen met anderen te spelen, naar elkaar te luisteren en met elkaar te delen.

 

Praktische informatie

We zijn 4 ochtenden per week van 08.30 tot 12.30 uur geopend: op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Binnen deze 4 ochtenden hebben we een aantal keuzemogelijkheden voor peuteropvang. Welke dagdelen jouw kind naar de peuteropvang komt, gaat in overleg.

Dit zijn de keuzemogelijkheden voor onze locatie:
• Maandagochtend en donderdagochtend.
• Dinsdagochtend en vrijdagochtend.

Het allerleukste aan peuteropvang Prokino Berenboot

• Het buitenspeelterrein met zandbak en diverse speeltoestellen.
• De leuke activiteiten en aansprekende thema's van Piramide.
• De extra aandacht en begeleiding aan kinderen die het nodig hebben.

Voor – en vroegschoolse Educatie

Op de peutergroep werken wij met het Voor- en Vroegschools Educatie (VVE) programma Piramide. Naast de dagelijkse activiteiten besteden we met dit programma spelenderwijs extra aandacht aan de verschillende ontwikkelingsgebieden bij jouw kind. Piramide richt zich op een combinatie van spelen en leren en stimuleert jouw peuter om zich sociaal en emotioneel verder te ontwikkelen, maar helpt ook bij taalontwikkeling en motoriek. Zo bieden we ieder kind de kans om zich optimaal te ontwikkelen.

Wanneer we zien dat jouw kind extra aandacht nodig heeft op het gebied van taalontwikkeling of motoriek bieden we extra spelletjes en tijd om jouw peuter daarbij te helpen.

Een soepele overgang naar de basisschool

Prokino Berenboot werkt nauw samen met de Wantijschool. Alle activiteiten op de peuteropvang zijn afgestemd op en met de basisschool zodat kinderen vanaf hun vierde levensjaar met een goede basis kunnen doorstromen. Zo wordt de grote stap naar de basisschool voor jouw kind een stuk makkelijker.

Aanmelden

Wil je jouw kind aanmelden voor onze peuteropvang? Vul hiervoor het aanmeldformulier in. Wij nemen dan contact met je op voor een kennismaking en een rondleiding op de locatie.