Tarieven

Ben je benieuwd wat de opvang voor jouw kind(eren) per maand kost? Dit hangt af van een aantal zaken:
- Hoeveel opvang je nodig hebt.
- Wat voor type contract je bij ons afneemt.
- Hoeveel kinderopvangtoeslag je krijgt.

Opvanguren en contractvormen

Op basis van het aantal uren dat je opvang afneemt, kun je een eerste berekening van de kosten maken.

Het type contract heeft invloed op het aantal uren opvang die je per jaar afneemt. Wil je bijvoorbeeld alleen opvang buiten de schoolvakanties of ook als de scholen gesloten zijn? Zo weet je hoeveel kosten je per jaar kwijt bent aan opvang, wat je terug kunt rekenen naar een bedrag per maand.

Tarieven Peuteropvang 2022

Kinderopvangtoeslag

De kosten voor het kinderdagverblijf, de peuteropvang of de BSO betaal je gelukkig niet helemaal zelf. Een deel van de kosten krijg je terug vanuit de kinderopvangtoeslag. Hoeveel toeslag je krijgt hangt af van jouw inkomen, het aantal uur dat je werkt en voor hoeveel kinderen je opvang krijgt. Kijk voor meer informatie en het aanvragen van kinderopvangtoeslag op www.toeslagen.nl.

Op www.belastingdienst.nl/rekenhulpen/toeslagen maak je een proefberekening van de hoogte van de kinderopvangtoeslag in jouw situatie. Deze kun je dan van de maandelijkse kosten aftrekken.

Kom je niet in aanmerking voor kinderopvangtoeslag vanuit de Belastingdienst, omdat jij en/of jouw partner niet werkt? Dan heb je mogelijk wel recht op een inkomensafhankelijke toeslag van de gemeente voor kinderopvang. De toeslag is net zo hoog als de kinderopvangtoeslag.

Tegemoetkoming peuteropvang

Voor de kosten van de peuteropvang kun je een tegemoetkoming ontvangen van de gemeente of de belastingdienst.
– Als je betaald werk hebt, kun je kinderopvangtoeslag aanvragen bij de belastingdienst
– Als je geen betaald werk hebt, kunt je via de administratie van Prokino subsidie aanvragen bij jouw gemeente voor 2 ochtenden peuteropvang per week.

Hiervoor heb je een 'verklaring geen recht op kinderopvangtoeslag' nodig. Deze kun je ook opvragen bij de administratie van Prokino. Voeg ook een inkomensverklaring (IB60) toe. Deze verklaring vraag je op via mijn.belastingdienst.nl.

Hulp nodig?

We helpen je graag bij het aanvragen van de kinderopvangtoeslag. Neem hiervoor contact op met de locatie.