Mogelijkheden en prijs

Bij Prokino hebben we een duidelijke visie op kinderopvang en willen we zonder onderscheid het beste voor alle kinderen. Daarom bieden wij "all inclusive kinderopvang" met luiers, (gezonde) voeding, en uitjes voor elk kind.
 

Contractvormen en tarieven

Wij proberen zo goed mogelijk in te spelen op de wensen van ouders. Daarom bieden wij diverse contractvormen: hieronder een overzicht van de meest voorkomende opvangvormen.

 

Tarieven buitenschoolse opvang 2021

 

Kinderopvangtoeslag

De hierboven genoemde tarieven zijn bruto kosten. Gelukkig betaalt u deze kosten in veel gevallen niet helemaal alleen. Van de overheid krijgt u een deel van de kosten terug via de kinderopvangtoeslag. De voor u daadwerkelijke netto kosten kunt u berekenen door de kinderopvangtoeslag die u ontvangt af te halen van het bedrag dat u aan Prokino betaalt. Het bedrag dat overblijft zijn uw maandelijkse kosten. Hoeveel toeslag u krijgt, hangt af van uw inkomen, het aantal uur dat u werkt en het aantal kinderen waarvoor u opvang hebt.
Kijk voor meer informatie en het aanvragen van kinderopvangtoeslag op www.toeslagen.nl.
Voor een proefberekening kunt u terecht op www.belastingdienst.nl/rekenhulpen/toeslagen.

 

Tegmoetkoming Peuteropvang

Wat u precies betaalt voor peuteropvang hangt af van uw inkomen. Voor de kosten van de peuteropvang kun je een tegemoetkoming ontvangen van de gemeente of de belastingdienst.

– Als u betaald werk hebt, kun je kinderopvangtoeslag aanvragen bij de belastingdienst

– Als u geen betaald werk hebt, kunt u via de administratie van Prokino subsidie aanvragen bij uw gemeente voor 2 ochtenden peuteropvang per week.

Hiervoor heb je een 'verklaring geen recht op kinderopvangtoeslag' nodig. Deze kun je ook opvragen bij de administratie van Prokino. Daarnaast voeg je nog inkomensverklaring (IB60) toe. Deze verklaring vraag je op via mijn.belastingdienst.nl.

 

Meer weten?

Heeft u nog vragen over de tarieven van de peuteropvang of het aanvragen van kinderopvangtoeslag? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder!