Skip to Content

Gastouderbureau Prokino Midden-Oost

Kinderopvang voor kinderen van 0 tot 12 jaar

 

Gastouderbureau Elburg e.o.

Wederiklaan 56

8265 DD Kampen

 

Contactgegevens

Tel.: 088-2330777

Email: gastouderbureau@prokino.nl

In Elburg en omgeving werken wij samen met verschillende gastouders voor de opvang van jouw kind(eren). Sommige gastouders komen aan huis en bij anderen wordt jouw kind bij de gastouder opgevangen in een kleine en huiselijke sfeer. Afhankelijk van de leeftijd van jouw kind en die van de andere kinderen, vangt de gastouder in dat geval 6 kinderen per dag op. Bij de gastouder is er daarom alle ruimte om fijn te spelen en is er veel persoonlijke aandacht voor jouw kind.

Alle gastouders waar wij mee samenwerken zijn door ons zorgvuldig geselecteerd en in het bezit van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en een diploma kinder-EHBO.

Praktische informatie

Op basis van de opvang die je zoekt, helpen wij je bij het vinden van een geschikte gastouder. Daarbij staan we je ook bij in het contact. Je maakt vervolgens zelf samen met de gastouder afspraken over de gewenste opvanguren. Er is van alles mogelijk: opvang buiten schooltijden, het brengen en halen naar een (sport)activiteit, opvang tijdens de avond, nacht of in het weekend.

Net als bij reguliere kinderopvang, heb je bij gastouderopvang recht op kinderopvangtoeslag. De hoogte hangt af van jouw inkomen, het aantal uren waarvoor je opvang afneemt en voor hoeveel kinderen.

De voordelen van gastouderopvang

• Kleine groepen.
• Veel persoonlijke aandacht.
• Een omgeving die lijkt op thuis.

Extra services

We gaan graag een stapje verder voor jou en jouw kind. We zoeken niet alleen een geschikte gastouder die aan jouw wensen voldoet, maar ondersteuning ook in de communicatie met de gastouder, organiseren diverse thema-avonden omtrent opvoeding en ontwikkeling, zorgen voor vervangende opvang bij ziekte of vakantie van jouw gastouder of regelen opvang op het kinderdagverblijf en/of de BSO van Prokino wanneer dit nodig is. Komt de gastouder bij jou thuis? Dan verzorgen we een risico-inventarisatie bij jou thuis om ervoor te zorgen dat de opvang fijn en soepel verloopt.

Spelend leren

Ieder kind heeft recht heeft op een stimulerende omgeving die past bij zijn of haar ontwikkeling. Daarom bieden we de begeleiding die jouw kind nodig heeft. Voor sommige peuters betekent dat bijvoorbeeld extra hulp wanneer zij nog onduidelijk praten. Met oefeningen en spel geven we ieder kind wat nodig is om zich prettig te voelen en te kunnen groeien.

Ruimte voor rust en spel

Kinderen kunnen bij ons buiten ravotten, maar ook knutselen, tekenen, voorlezen en liedjes zingen. Jouw kind heeft bij ons dus alle ruimte om fijn te spelen. Maar natuurlijk is er ook tijd en ruimte voor rust, zeker voor de kleinere kinderen die fijn kunnen slapen in onze slaapkamers. We werken met een vast dagritme wat voor de kinderen snel een vertrouwd gevoel geeft.

Aanmelden

Wil je jouw kind aanmelden voor de gastouderopvang? Bel ons of stuur ons een e-mail voor een vrijblijvend intakegesprek. Zodra we jouw wensen in kaart hebben, kunnen we op zoek naar een fijne gastouder bij jullie in de buurt.