Laatste nieuws

Spelen met modder tijdens ModderDag

30 juni 2020
Op maandag 29 juni was het weer zover: de nationale ModderDag! Dit is dé dag waarop kinderen weer on...

Prokino-peuters in Elburg en Zwolle gaan bewegend leren

19 november 2018
Ons lichaam is gemaakt om te bewegen. Dat doen we echter minder en minder. Volgens de Wereldgezondhe...

Kinderen Prokino Elburg nemen afscheid van directeur Janny Knigge

03 juli 2018
Bijna 28 jaar was Janny Knigge het gezicht van de kinderopvang in Elburg. Donderdag 28 juni heeft zi...

Spelen met modder tijdens ModderDag

30 juni 2020

Op maandag 29 juni was het weer zover: de nationale ModderDag! Dit is dé dag waarop kinderen weer ontdekken wat modder is, hoe je ermee kunt spelen en hoe leuk de natuur is.

 

Tienduizenden kinderen in heel Nederland speelden deze dag met zand en water. Ook op onze locaties in Rotterdam zijn er deze dag allerlei modderactiviteiten georganiseerd. Zo waren er modderbadjes en konden kinderen aan de slag gaan met het maken van heuse modderkunst.

 

Bij Prokino vinden we het belangrijk dat kinderen buiten spelen en in aanraking komen met de natuur. Daarnaast is het ook wetenschappelijk aangetoond dat buiten spelen in de natuur de ontwikkeling van kinderen enorm stimuleert. We kijken weer terug op een geslaagde editie!

 

ModderDag en het IVN

ModderDag is een wereldwijd initiatief onder de naam Mud Day. Honderdduizenden kinderen in binnen- en buitenland zijn tegelijkertijd actief bezig met natuur. In Nederland wordt de ModderDag jaarlijks georganiseerd door het IVN, het Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid. Middels deze dag wordt de betrokkenheid bij en de verbondenheid met de natuur versterkt. Ook wordt de natuurbeleving en het buitenspelen gestimuleerd. Meer informatie over de ModderDag is te vinden op www.modderdag.nl.