Peuteropvang bij De Hoeksteen

 

Peuteropvang De Hoeksteen biedt meer dan het opvangen van peuters tijdens een aantal uren. Onder leiding van gekwalificeerde, enthousiaste pedagogisch medewerkers kunt u uw peuter in een gezellige sfeer laten spelen en spelend laten leren. In een huiselijke omgeving waar de binnenruimte verantwoord is ingericht om alleen of samen te spelen, maar ook om te ontspannen. 
Buiten is er een veilige, omheinde speelruimte met zandbak en speelmaterialen. Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel. We mogen ten slotte op uw kostbaarste bezit passen, uw peuter! 

 

Spelen bij Peuteropvang De Hoeksteen? Doen!

Onze groepsruimte is zo ingericht dat het een vertrouwde en veilige omgeving is voor kinderen om te leren en te spelen. Dit geeft kinderen de gelegenheid zich snel thuis te voelen bij elkaar en bij ons team. In de ruimte zijn verschillende speelhoeken en er is natuurlijk een heerlijke bank om even rustig een boekje te lezen. Zo kunnen kinderen zelf ook bepalen waar ze zich op willen richten; spelen, knutselen, of een boekje lezen. Door groepsactiviteiten leren de kinderen hun weg te vinden in de groep.

 

Peuteropvang De Hoeksteen heeft naast de eigen ruimte beschikking over gemeenschappelijke ruimtes van het gebouw en natuurlijk kunnen de kinderen heerlijk buiten spelen op het plein. Buitenspelen staat, als het weer het toelaat, elke dag op het programma. Om eens kennis te maken met onze locatie, mag u gerust eens langs komen om u door ons te laten informeren.

 

Samen met ouders

Het welbevinden en de ontwikkeling van ieder kind staat bij Peuteropvang De Hoeksteen voorop. Waar nodig stimuleren we het kind. Contact met u als ouder over het welbevinden van uw kind vinden wij van groot belang. U kent uw kind het beste. Tijdens de breng- en haalmomenten kunnen we met u de dag van uw kind doorspreken of belevenissen van uw kind uitwisselen die voor u of voor ons van belang zijn te weten. Mocht u een uitgebreider gesprek met de groepsleiding aan willen gaan, dan is er altijd de mogelijkheid om hier een afspraak voor te maken.

 

Samen groot worden

Peuteropvang De Hoeksteen wil een plek zijn voor kinderen waar ze graag naar toe gaan. We leren kinderen om het samen naar de zin te hebben, om elkaar te respecteren en elkaar te helpen. Hier wordt dagelijks bedoeld en onbedoeld aandacht aan besteed.