Welkom bij Imme Osseveld-Zuidbroek

 

Kinderdagverblijf Imme Osseveld-Zuidbroek aan de Tussen de Eiken 107 in Apeldoorn biedt kinderopvang aan voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Ons kinderdagverblijf heeft plaatsingsmogelijkheden voor twaalf kinderen. We werken uitsluitend met een kleinschalige, verticale groep. Dat betekent dat kinderen van verschillende leeftijden bij elkaar in één groep zitten. Dit is een zeer ontwikkelingsgerichte manier van kinderopvang.
 

Veilige omgeving

Voor de kinderen wordt door de leidsters een veilige omgeving gecreëerd waar elk kind, elke dag gezien en gehoord wordt. Onze leidsters hebben allemaal de juiste opleiding gevolgd en beschikken over voldoende ervaring. Hun werkwijze sluit helemaal aan op het pedagogisch beleid van Imme Osseveld-Zuidbroek.

 

Kindvriendelijk en huiselijk

De inrichting van ons kinderdagverblijf is huiselijk en kindvriendelijk. Het is er fris en schoon en beschikt over goed meubilair. Verder is er op ons kinderdagverblijf ontwikkelingsgericht spelmateriaal aanwezig, dat kinderen uitdaagt. Zowel binnen als buiten kunnen de kinderen heerlijk spelen. Zo beschikt ons kinderdagverblijf over een fijne beschermde buitenspeelplaats. We vinden het belangrijk om zo veel mogelijk met de kinderen naar buiten te gaan. Thuis is het lang niet altijd mogelijk om vrij en veilig buiten te spelen; bij ons kan dat wel en kinderen doen dat dan ook graag. Bij mooi weer bieden we de kleine kinderen zelfs de unieke mogelijkheid om buiten te slapen. We hebben een buitenbedje, waar kinderen heerlijk op slapen.


Imme Osseveld Zuidbroek in Apeldoorn houdt een vast dagritme aan. Kinderen vinden het namelijk fijn om een bepaalde regelmaat in een dag te hebben. Dagelijks eten, zingen, spelen en rusten we op vaste momenten.

 

Ontwikkelingsgericht

In de ontwikkelingsgerichte spelactiviteiten die onze pedagogisch medewerkers aanbieden, besteden we veel aandacht aan de ontwikkeling van de kinderen. Vaak werken we een aantal weken met een thema, zoals ‘je lichaam' of ‘de dierentuin'. Op deze manier dagen we de kinderen uit de wereld om hen heen te ontdekken. Wij werken met het ontwikkelingsstimuleringsprogramma VoorSprong. Dit is een ontwikkelingsgericht programma waarmee we kinderen stimuleren en uitdagen in hun ontwikkeling.


Goed overleg met de ouders

Als flexibel en professioneel kinderdagverblijf vinden wij het prettig dat uw kind geen enorme moeite hoeft te doen om zich aan te passen. Wij vinden het dan ook belangrijk dat de situatie thuis en op de opvang op elkaar aansluiten. Wij stemmen dan ook veel af met de ouders. Zo leggen we uitgebreid vast hoe uw kind het heeft bij ons en hoe ze zich ontwikkelen. Natuurlijk blijven we ook graag goed op de hoogte hoe het thuis gaat.

 

Jarenlange kennis en ervaring in huis

Imme Osseveld Zuidbroek is niet zomaar één van de vele kinderdagverblijven. Wij bieden al ruim vijfentwintig jaar kinderopvang aan in Apeldoorn. Wij zijn dan ook een professioneel kinderdagverblijf dat veel professionele kennis en ervaring in huis heeft. We weten hoe we uw kind liefdevol, flexibel en vakkundig kunnen opvangen.

Bovendien werken wij met de Lindenhout samen in het grensgebied tussen het kind met zorg en zonder zorg. Kinderen in dit grensgebied kunnen ook gebruik maken van de Imme.


Kwaliteitsbeleid

Imme Osseveld-Zuidbroek is onderdeel van de landelijke stichting Prokino. Onze medewerkers volgen regelmatig door Prokino georganiseerde scholingen. In het locatieplan kunt u lezen hoe het pedagogisch beleid van Prokino in de praktijk op onze locatie wordt ingezet. U kunt dit beleidsplan opvragen bij een van onze medewerkers. Prokino houdt jaarlijks een tevredenheidsonderzoek onder ouders: daarin scoort de Imme voortdurend goed. Tevens voert de GGD jaarlijks een inspectie uit.


Flexibele opvang en ruime openingstijden

Imme Osseveld-Zuidbroek biedt flexibele opvang aan van kwaliteit. Iedere ouder kan dan ook gebruik maken van onze dagopvang. Om ouders met flexibele werktijden tegemoet te komen, hebben wij extra ruime openingstijden van 6:45 tot 18:30. Kijk hier voor meer informatie over onze openingstijden.