Kinderdagverblijf

 

Kinderdagverblijf Imme Zuid is gevestigd op een prachtige, goed bereikbare locatie in Apeldoorn aan de Zr. Meyboomlaan 10. Als ouders bij ons komen kijken, zijn ze vaak direct enthousiast. Dit komt vooral door onze fantastische ligging. Ons kinderdagverblijf ligt midden in een bosrijk gebied, vlakbij het Gelre Ziekenhuis in de wijk Ugchelen.

 

Ruime en lichte ruimte

De ruimte van ons kinderdagverblijf is zeer groot en erg licht. Er zijn hier tal van speelmaterialen aanwezig. Verder biedt ons kinderdagverblijf ook veel buitenspeelmogelijkheden. Als het niet regent spelen de kinderen dan ook veel buiten. Bij mooi weer maken we geregeld een wandelingetje naar het dierentuintje naast ons kinderdagverblijf.

 

 

Buiten slapen

Ons kinderdagverblijf biedt kinderen zelfs de unieke mogelijkheid om buiten te slapen. Op warme dagen kunnen jongere kinderen in de buitenbedjes dutten. De ervaring leert dat kinderen die thuis vaak onrustig slapen, bij ons heel wat uurtjes knorrend doorbrengen.
 

 

Ontwikkelingsstimulering

Net als op alle andere Imme-locaties, werken we op Imme Zuid met het ontwikkelingsstimuleringsprogramma VoorSprong. VoorSprong stimuleert de ontwikkeling van jonge kinderen door spelenderwijs hun woordenschat uit te breiden. Doordat het ontwikkelingsstimuleringsprogramma VoorSprong uitgaat van betekenisvol leren, willen kinderen ontdekken en leren. Het ontwikkelingsgerichte programma VoorSprong is thematisch opgezet en bestaat uit een activiteitenboek en een ringkalender.
 

Activiteitenboek

In het activiteitenboek staan acht thema's, die dicht bij de belevingswereld van jonge kinderen staan. Elk thema biedt twintig spelactiviteiten, waarbij het accent ligt op samen spelen en praten. Bij het activiteitenboek hoort een ringkalender met acht praatplaten en acht kernwoordenkaarten. Alle groepen van de Imme werken met dit programma, zelfs de babygroepen.

Klik hier om een kort filmpje te bekijken over VoorSprong.