Peutergroep de Kevertjes

 

Bij peutergroep De Kevertjes bieden wij peuteropvang voor kinderen van 2 tot 4 jaar. Peuters kunnen 's ochtends of 's middags bij ons komen spelen. Als u niet op zoek bent naar kinderopvang voor de hele dag, dan is dit speciale peuterprogramma voor u een prima keuze!

 

 

Samen spelen, samen leren

Binnen onze peutergroep komen leeftijdsgenootjes gemakkelijk met elkaar in contact. Kinderen van het kinderdagverblijf spelen ook mee op de peutergroep; zij zijn de hele dag aanwezig. De kinderen van het peuterprogramma zijn een gedeelte van de ochtend of de middag aanwezig. Op deze manier spelen en leren alle kinderen van de peutergroep samen. 

 

Ontwikkelingsgericht

Bij De Kevertjes werken we met een speciaal ontwikkelingsgericht Voor- en Vroegschools Educatie (VVE) programma, VoorSprong. Aan de hand van dit VVE-programma worden diverse spelactiviteiten georganiseerd. Voor peuters is het belangrijk spelenderwijs te leren van de dagelijkse dingen, leeftijdsgenootjes te ontmoeten, plezier te maken en vooral zelfvertrouwen op te doen.

 

Via deze vorm van peuteropvang krijgt uw kind een goede basis en voorbereiding op de basisschool.

 

 Centraal in ons dagprogramma staan de kringgesprekken.

 

 Buiten spelen is bij ons een feest vanwege de prachtige bosrijke

     omgeving en regelmatig bezoeken wij ons dierentuintje.

 

 Wij hebben zeer ervaren pedagogisch medewerkers allemaal met

     een langdurig dienstverband.

 

Meer informatie

Wilt u uw peuter ook een leuke, gezellige en leerzame ochtend of middag aanbieden? Dat kan! Uw peuter, van 2 tot 4 jaar, kan elke dag deelnemen aan ons speciale peuterprogramma. De openingstijden van de peuteropvang zijn van 09.00 tot 11.30 uur of van 14.00 tot 16.30 uur. Heeft u interesse in onze peuteropvang en/of wilt u uw peuter inschrijven, neem dan gerust contact met ons op.

 

Uit pedagogisch oogpunt is afname van twee dagdelen een minimum. De invulling en beschikbaarheid van de peuteropvang vindt plaats in overleg met de planning.