Flexibele opvang en ruilen

 

Kan ik een gedeelte van een dagdeel op een ander moment gebruiken?

Indien u incidenteel een keer op een andere dag of ander dagdeel opvang nodig hebt, kunt u dit bespreken met de locatie. Zij bekijken of er op de gewenste dag nog plaats is. We proberen hier zo flexibel mogelijk mee om te gaan. Indien u structureel wisselende opvangdagen wilt afnemen, informeren we u graag over onze flexcontracten.

 

Hoe lang van te voren moet ik het aangeven als ik een dag wil ruilen?

In principe kan dit dezelfde week nog als het rooster het toelaat. U kunt hiervoor altijd contact opnemen met de groep. Zij bekijken of er op de gewenste dag nog plaats is. Wij proberen hier zo flexibel mogelijk in te zijn.

 

Ik zou graag gebruik willen maken van een extra uur of extra dag opvang, kan dat?

Ja, dat kan. U kunt dit op uw locatie aanvragen. U ondertekent hiervoor vooraf een ‘Extra afname formulier'. De extra dag of het extra uur worden achteraf aan u gefactureerd.

 

Binnen welke tijd moet ik het flex rooster van mijn kind doorgeven? Zijn hier uitzonderingen bij mogelijk?

Een flexibel rooster dient u een maand van te voren door te geven. Indien dit door uw werk niet mogelijk is, kunnen we daar individueel afspraken met u over maken. 

 

Overige vragen

 

Mag mijn kindje komen als het ziek is of als mijn kind speciale medicatie krijgt?

Het is niet gemakkelijk aan te geven wanneer een kind "ziek" te noemen is. Een ziek kind heeft specifieke zorg en aandacht nodig die in sommige gevallen het beste in de thuissituatie geboden kan worden. We bekijken per keer of we een ziek kind kunnen opvangen.

 

Wanneer uw kind medicatie nodig heeft, is het welkom bij ons. We vragen u dan een verklaring te ondertekenen dat u akkoord bent dat wij de medicatie verstrekken.

 

Waarom moet ik de nationale feestdagen doorbetalen als mijn kind niet kan worden opgevangen die dag? 

De facturatie van de feestdagen is conform de geldende afspraak tussen het ministerie van Sociale Zaken en de kinderopvangbranche. Omdat op feestdagen de salariskosten en huurlasten doorlopen, worden de uren op de feestdagen in het totaal aantal te betalen jaarlijkse uren opgenomen. Het uurtarief zou namelijk stijgen als deze uren niet in rekening worden gebracht. Ook het ministerie vindt dat laatste een ongewenste situatie.