Welkom bij De Speelwerf

 

In september gaan wij verhuizen naar een nieuwe locatie in Capelle aan den IJssel aan de Pastel 94. Hier krijgt ons kinderdagverblijf een plekje in een multifunctioneel pand, waar ook een buitenschoolse opvang is gevestigd. Naast een vernieuwde groepsruimte, krijgen wij hier een ruime buitenspeelplaats. Voor meer informatie over onze nieuwe locatie kunt u contact opnemen met assistent-leidinggevende Razzia Imamali via r.imamali@prokino.nl of door te bellen naar ons telefoonnummer 010 - 479 22 00.

 

De eerste keer naar het kinderdagverblijf: een nieuwe omgeving met allerlei nieuwe indrukken wat bij elkaar voor zowel u als uw kindje misschien best een grote stap kan zijn. Dit begrijpen wij volkomen en bieden u daarom veel mogelijkheden om in alle rust en op uw eigen tempo kennis te maken met de wereld van de dagopvang en alles wat daarbij komt kijken.

 

Onze opvang proberen wij zoveel mogelijk aan te laten sluiten op uw manier van opvoeden, zodat er een doorgaande lijn met thuis ontstaat. Tijdens een intake gesprek, voordat uw kindje op de groep start, hebben we het graag met u over uw wensen en behoeften rondom de dagelijkse verzorging van uw kindje. 

 

Warmte, liefde en zorg voor ieder kind

Op ons kinderdagverblijf wordt uw kindje opgevangen op een vaste groep en met vaste pedagogisch medewerkers. Op deze manier wordt er een veilige, vertrouwde basis gecreëerd en leren de kinderen elkaar en de pedagogisch medewerkers goed kennen. 

 

Op de groep heeft uw kindje alle ruimte om heerlijk vrij te spelen en te ontdekken, samen met leeftijdsgenootjes. Onze pedagogisch medewerkers begeleiden de kinderen daarin. Zij spelen in op de ontwikkelingsfases van de kinderen en bieden hen de warmte, liefde en zorg waar zij behoefte aan hebben.

 

Daarnaast bieden zij de kinderen allerlei ontwikkelingsgerichte spelactiviteiten aan. Er worden knutselwerkjes gemaakt, (kring)spelletjes gedaan, liedjes gezongen en verhaaltjes voorgelezen.

Ook de allerkleinsten worden uitgedaagd tot spelen en bewegen, waarbij het hebben van plezier altijd centraal staat. 

 

Uitnodigende binnen- en buitenruimtes

De groepsruimtes van onze kinderdagverblijf zijn ruim, uitnodigend en prikkelen de kinderen om op onderzoek uit te gaan. Alle benodigdheden voor uw kindje zijn aanwezig op de groep, zoals uitdagend speelgoed, kinderstoelen, triptrapstoelen, boxen en wippertjes. Daarnaast hebben alle kinderen een vaste slaapplek in een van de slaapkamertjes. Bijzonder aan onze locatie is ons aparte knutsellokaal en ook zijn we erg trots op onze bewegingsruimte; deze biedt tal van mogelijkheden om activiteiten te organiseren.

 

Tevens beschikt ons kinderdagverblijf over een mooie buitenruimte met veel groen en enkele speeltoestellen. Wij vinden het belangrijk dat kinderen vaak buiten spelen en organiseren hier dan ook met regelmaat allerlei activiteiten. De kinderen vinden het heerlijk om naar buiten te gaan en leven dan helemaal op. Wij stimuleren hen om de natuur zelf te ontdekken, ervaren en beleven. We planten bloemetjes die de kinderen zelf water mogen geven en waar ze aan kunnen ruiken. Bij ons mogen ze vies worden en echt kind zijn!

 

We hebben een hoop buitenspeelgoed zoals fietsjes, auto's en poppenwagentjes, maar ook een grote zandbak met schepjes, emmertjes en vormpjes waar kinderen de lekkerste zandtaartjes bakken en waar prachtige zandkastelen worden gebouwd. Onze buitenruimte is afgeschermd met een hek, uw kindje kan hier dus veilig spelen.

 

Samen met u

Wij hechten veel waarde aan contact met u als ouder. Naast het welbevinden van uw kindje, staan ook úw wensen en behoeften bij ons centraal. De medewerkers van ons kinderdagverblijf besteden veel aandacht aan de overdracht als u uw kindje komt brengen en halen. Om u op de hoogte te houden van de ontwikkelingen en het welbevinden van uw kindje nodigen wij u twee keer per jaar uit voor een gesprek. Verder wordt er jaarlijks een ouderavond georganiseerd, kunt u plaatsnemen in de oudercommissie en is er een korte lijn met de leidinggevende van de locatie. Indien u behoefte heeft aan een gesprek, kunt u dit melden bij een van onze medewerkers, dit kan altijd geregeld worden.

 

Daarnaast maken we gebruik van onze eigen Prokino app, Konnect, waarmee we het contact tussen u en de pedagogisch medewerkers op de groep nog verder kunnen versterken. Met de app kunt u bijvoorbeeld het logboek met daarin foto's en verslagjes van activiteiten van uw kind lezen, berichtjes uitwisselen met de groep en eventuele bijzonderheden doorgeven.

 

Een uitgebreid en ontwikkelingsgericht aanbod aan activiteiten

Op ons kinderdagverblijf bieden we een uitgebreid aanbod aan activiteiten. Zo werken we bijvoorbeeld met het Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) programma 'Uk & Puk'. Hiermee worden de spraak- en taalvaardigheid, de sociaal-emotionele en motorische en zintuiglijke ontwikkeling gestimuleerd. Daarnaast wordt er hiermee ook aan de rekenvaardigheid van de kinderen gewerkt.

 

Naast het VVE-programma bieden wij ook extra activiteiten zoals peutergym en dansles aan in onze gymzaal. Verder hebben we onze eigen moestuin. Uiteraard trekken we er ook regelmatig op uit met de kinderen, bijvoorbeeld naar de kinderboerderij of de speeltuin. Hier leest u meer over ons uitgebreide (activiteiten)aanbod.

 

Uitgebreide opvangmogelijkheden

Om zoveel mogelijk aan te sluiten op uw werktijden beschikken wij over ruime openingstijden, met extra mogelijkheden voor verlengde opvang tot 18.30 uur. Daarnaast bieden we verschillende flexibele contracten, gratis ruildagen en zijn er mogelijkheden voor incidentele opvang.

 

Goede bereikbaarheid

Prokino De Speelwerf is gevestigd op Woonboulevard Capelle XL aan de Essebaan 40, dit is een aftakking van de Hoofdweg ter hoogte van de Praxis. Onze locatie ligt tussen de wijken Schollevaar en het Rotterdamse Zevenkamp in en ligt op de route naar de snelweg A20. Handig als u bijvoorbeeld met uw auto van en naar uw werk reist. Bij onze locatie kunt u gratis parkeren.

 

Nieuwsgierig?

Voor meer informatie kunt u altijd telefonisch of per mail contact opnemen met een van onze medewerkers. Uiteraard bent u ook van harte welkom om een keertje vrijblijvend te komen kijken op ons kinderdagverblijf, alleen of samen met uw kindje. Onze pedagogisch medewerkers laten u met enthousiasme zien hoe een dag op de kinderopvang eruit ziet.

 

De medewerkers van Prokino de Speelwerf willen u van harte welkom heten op deze website! Prokino de Speelwerf is een ruim opgezet kinderdagverblijf waar naast kwaliteit, liefdevolle opvang centraal staat. Ons kinderdagverblijf werkt met verticale groepen; voor meer uitleg en informatie hierover kunt u hier verder lezen.