Laatste nieuws

Spelen met modder tijdens ModderDag!

30 juni 2020
Op maandag 29 juni was het weer zover: de nationale ModderDag! Dit is dé dag waarop kinderen weer on...

Wij doen op 29 juni mee met ModderDag!

18 juni 2020
Op maandag 29 juni doen wij mee aan de ModderDag: dé dag waarop kinderen alles ontdekken over modder...

Prokino verrast ouderen van het Parkhuis met kaartjes

21 april 2020
Het zijn momenteel gekke tijden voor ons allemaal. Ook voor ouderen in verzorgingstehuizen, die vanw...

Spelen met modder tijdens ModderDag!

30 juni 2020

Op maandag 29 juni was het weer zover: de nationale ModderDag! Dit is dé dag waarop kinderen weer ontdekken wat modder is, hoe je ermee kunt spelen en hoe leuk de natuur is.

 

Tienduizenden kinderen in heel Nederland speelden deze dag met zand en water. Ook op onze locaties zijn er allerlei modderactiviteiten georganiseerd. Zo waren er modderbadjes en konden kinderen aan de slag gaan met het maken van heuse modderkunst.

 

Bij Prokino vinden we het belangrijk dat kinderen buiten spelen en in aanraking komen met de natuur. Daarnaast is het ook wetenschappelijk aangetoond dat buiten spelen in de natuur de ontwikkeling van kinderen enorm stimuleert. We kijken weer terug op een geslaagde editie!

 

ModderDag en het IVN

ModderDag is een wereldwijd initiatief onder de naam Mud Day. Honderdduizenden kinderen in binnen- en buitenland zijn tegelijkertijd actief bezig met natuur. In Nederland wordt de ModderDag jaarlijks georganiseerd door het IVN, het Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid. Middels deze dag wordt de betrokkenheid bij en de verbondenheid met de natuur versterkt. Ook wordt de natuurbeleving en het buitenspelen gestimuleerd. Meer informatie over de ModderDag is te vinden op www.modderdag.nl.