Skip to Content

Kinderdagverblijf Prokino Montessori Kindcentrum

Dagopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar

 

Montessori Kindcentrum

Nassauweg 94

3314 JR Dordrecht

 

Contactgegevens

Tel.: 078 - 648 55 55

Email: info-dordrecht@prokino.nl

Je vindt ons kinderdagverblijf in de Dordtse wijk Nieuw-Krispijn, in het pand van Kindercampus Mozaïek. Met ons team bieden we hier een plek die zoveel mogelijk lijkt op thuis: met hetzelfde dagritme en veel gezelligheid. Voor ons is namelijk het allerbelangrijkste dat jouw kind zich bij ons thuis voelt. 

Op de locatie is er volop ruimte voor jouw kind om te spelen. We hebben onze eigen ruimte binnen met fijne speelhoeken, maar gaan ook lekker naar buiten, het schoolplein op.

 

Praktische informatie

Jouw kind wordt bij ons opgevangen in een vaste groepssamenstelling en met vaste pedagogisch medewerkers. Ons kinderdagverblijf is 52 weken per jaar open, van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.30 uur. Op deze uren vangen we jouw kind met liefde en plezier op. Alleen op erkende feestdagen is ons kinderdagverblijf gesloten. 

Naast reguliere contracten bieden we ook de mogelijkheid voor flexibele opvang en is extra afname mogelijk. Als jouw werk erom vraagt, kun je jouw kind dus ook eerder brengen en/of later ophalen. Neem hiervoor contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Het allerleukste aan Prokino Montessori Kindcentrum

• Buiten spelen op het speelplein.
• Zelf werkjes kiezen om te maken.
• De leuke activiteiten op ModderDag.

Spelenderwijs voorbereiden op de basisschool

Op het Montessori Kindcentrum bereiden wij de kinderen al vroeg voor op de overgang naar de basisschool. Dit doen wij onder andere door spelenderwijs in te spelen op de individuele interesses van de kinderen, bijvoorbeeld door hen verschillende projectjes en activiteiten aan te bieden. Kinderen kiezen dagelijks zelf een werkje uit. Hiermee prikkelen we de fantasie van de kinderen en oefenen zij met verschillende vaardigheden, zoals de fijne motoriek. Daarnaast bieden we ook grotere activiteiten aan, bijvoorbeeld rondom Pasen, Koningsdag en de nationale ModderDag.

 

Samen met jou als ouder

Nauw contact met jou als ouder vinden wij vanzelfsprekend. Wij wisselen regelmatig informatie met je uit over jouw kind. Dat gebeurt bij het brengen en halen van je kind, maar ook via onze Prokino app. Daarnaast organiseren wij halfjaarlijks een gesprek over de ontwikkeling van jouw kind in de groep. Verder is er, voor ouders die het leuk vinden om mee te denken en praten over de kinderopvang, de mogelijkheid om plaats te nemen in de oudercommissie.

Aanmelden

Wil je jouw kind aanmelden bij ons kinderdagverblijf? Vul hiervoor het aanmeldformulier in. Wij nemen dan contact met je op voor een kennismaking en een rondleiding op de locatie.