Skip to Content

Kinderdagverblijf Prokino De Singel

Dagopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar

 

De Singel

Burgemeester de Raadtsingel 93a

3311 JG Dordrecht

 

Contactgegevens

Tel.: 078 - 648 55 55

Email: info-dordrecht@prokino.nl

Je vindt ons kinderdagverblijf op steenworpafstand van het centraal station in Dordrecht, in het pand van schippersinternaat De Singel. Met ons team bieden we hier een plek die zoveel mogelijk lijkt op thuis: met hetzelfde dagritme en veel gezelligheid. Voor ons is namelijk het allerbelangrijkste dat jouw kind zich bij ons thuis voelt.

Op de locatie is er volop ruimte voor jouw kind om te spelen. Zo hebben we ruime, lichte binnenspeelruimtes en een fijne buitenruimte voor de kinderen. Naast de speelmogelijkheden hebben we ook een eigen keuken, waardoor jouw kind bij ons een warme maaltijd kan eten.

 

Praktische informatie

Jouw kind wordt bij ons opgevangen in een vaste groepssamenstelling en met vaste pedagogisch medewerkers. Ons kinderdagverblijf is 52 weken per jaar open, van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.30 uur. Op deze uren vangen we jouw kind met liefde en plezier op. Alleen op erkende feestdagen is ons kinderdagverblijf gesloten. 

Naast reguliere contracten bieden we ook de mogelijkheid voor flexibele opvang en is extra afname mogelijk. Als jouw werk erom vraagt, kun je jouw kind dus ook eerder brengen en/of later ophalen. Neem hiervoor contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Het allerleukste aan Prokino De Singel

• Buiten spelen op het grote speelterrein.
• Smullen van verse en gezonde maaltijden uit de keuken.
• De leuke en leerzame spelletjes van Uk & Puk.

Op avontuur met Uk & Puk

Naast de dagelijkse speelmogelijkheden werken we op het kinderdagverblijf met Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) van Uk & Puk. Met de kinderfiguren Uk & Puk speelt leert jouw kind al spelend ontdekken en zich zo te ontwikkelen. Iedere dag pakken we wel een activiteit uit het VVE-programma. Bijvoorbeeld een taalspel of knutselactiviteit. De activiteiten zijn zo ingericht dat zij aansluiten bij de leeftijd van jouw baby, dreumes of peuter.

Samen met jou als ouder

Nauw contact met jou als ouder vinden wij vanzelfsprekend. Wij wisselen regelmatig informatie met je uit over jouw kind. Dat gebeurt bij het brengen en halen van je kind, maar ook via onze Prokino app. Daarnaast organiseren wij halfjaarlijks een gesprek over de ontwikkeling van jouw kind in de groep. Verder is er, voor ouders die het leuk vinden om mee te denken en praten over de kinderopvang, de mogelijkheid om plaats te nemen in de oudercommissie.

Aanmelden

Wil je jouw kind aanmelden bij ons kinderdagverblijf? Vul hiervoor het aanmeldformulier in. Wij nemen dan contact met je op voor een kennismaking en een rondleiding op de locatie.