Skip to Content

Peuteropvang Prokino De Vloot

Peuterochtenden voor kinderen van 2 tot 4 jaar

 

De Vloot

Arent Toe Boecoplaan 41

8081 VZ Elburg

 

Contactgegevens

Tel.: 038 - 3338792

Email: regio-middenoost@prokino.nl

Bij Prokino peuteropvang leert je kind spelenderwijs de wereld ontdekken. Het is een veilige plek waar je kind plezier heeft en talenten ontwikkelt.

Op de peuteropvang zorgen we voor een fijne structuur en een vaste groepssamenstelling voor de peuters. Zo leren de kinderen elkaar goed kennen en voelen zij zich vertrouwd en veilig.

Praktische informatie

Jouw kind kan op maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 12.15 uur bij ons komen spelen.

• Wanneer mag je kind starten? Zodra het 2 jaar is.
• Een dagdeel peuteropvang ruilen? Dat is in overleg mogelijk.
• Hoe groot is de peutergroep? Dit varieert tot maximaal 16 kinderen.

Het allerleukste aan peuteropvang Prokino De Vloot

• Je kind leert hier samen spelen, naar elkaar luisteren en met elkaar delen.
• Je kind krijgt hier de stimulans om talenten te ontwikkelen en te groeien in wie het is.
• De activiteiten sluiten aan bij de basisschool zodat de overgang straks vloeiend verloopt.

Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE)

Om de ontwikkeling van jouw peuter te stimuleren, werken we met Voor- en Vroegschools Educatie (VVE). De activiteiten uit het VVE-programma laten jouw peuter al spelend ontdekken en leren. Met taalspelletjes bijvoorbeeld, maar ook door spelactiviteiten samen met andere kinderen te doen waardoor jouw kind zich ook sociaal en emotioneel verder ontwikkelt.

Samen groot worden

In de peuteropvang helpen we jouw peuter toe naar een soepele overgang naar de basisschool. Dat doen onze pedagogisch medewerkers met de activiteiten die zij bieden, maar ook door de kinderen in de groep te leren om het samen naar de zin te hebben, om elkaar te respecteren en elkaar te helpen. Zo worden we samen groot.

Spelend leren

De peuteropvang is de uitgelezen plek voor jouw kind om te spelen met leeftijdsgenoten en te beginnen met leren, zoals dat op de basisschool gaat. Oefenen met samen spelen, in de kring zitten en spelen met taal is wat jouw kind op de peuteropvang leert of verder ontwikkelt. Zo zorgen we straks voor een soepele overgang naar de basisschool, ieder op zijn eigen tempo.

Aanmelden

Wil je jouw kind aanmelden voor onze peuteropvang? Vul hiervoor het aanmeldformulier in. Wij nemen dan contact met je op voor een kennismaking en een rondleiding op de locatie.