Welkom bij Integraal Kindcentrum Fiori

 

Fiori biedt op haar kinderdagverblijf opvang aan voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar. Daarnaast is de buitenschoolse opvang van Fiori gehuisvest in het schoolgebouw van basisschool De Bron aan de Frankenskamp 4 in Harderwijk. BSO Fiori biedt voorschoolse en naschoolse opvang aan voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. 

 

In ons kindcentrum Fiori werken we met een vast team van goed opgeleide pedagogisch medewerkers. Ons team organiseert dagelijks ontwikkelingsgerichte spelactiviteiten, waarmee de kinderen worden gestimuleerd in hun ontwikkeling. Alle kinderen van elke groep hebben een eigen mandje of vakje waar ze persoonlijke spulletjes in kunnen bewaren. Aan de ouders wordt gevraagd om het mandje of vakje te vullen met reservekleding, ondergoed, een knuffel, sloffen en eventueel een slaapzak. Bij zuigelingen zorgen wij voor de babyvoeding, luiers en slaapzakken. Ons doel is om uw kind een gezellige, speelrijke en goede opvang te bieden.

 

Elke dag heeft een vast ritme, waarbij de kinderen op dezelfde tijden aan tafel gaan. Dit geeft de kinderen regelmaat en structuur in de dag. Daarnaast is er natuurlijk heel veel tijd om te spelen, te knutselen, boekjes te lezen, te knuffelen en te slapen. Zowel binnen als buiten is de ruimte ruim en nodigt uit tot spelen, zodat er meer dan genoeg te beleven valt. Ook gaan wij regelmatig met een groepje kinderen op pad met de kinderwagen of wandelwagen. Even een frisse neus halen, een krentenbol halen bij de bakker of dieren kijken. Dat is natuurlijk altijd feest!

 

Ontwikkeling

Uw kind krijgt bij ons de ruimte om zich te ontwikkelen. Onze medewerkers passen de spelletjes aan op het ontwikkelingsniveau van uw kind. Ze sluiten aan bij dat wat ieder kind kan en stimuleren de kinderen, waar nodig. Ieder kind is tenslotte anders en ontwikkelt zich in zijn eigen tempo en op zijn eigen manier. Al jaren geven wij peuters extra ondersteuning in de taal- en ontwikkeling door te werken met een Vroeg- en Voorschoolse-Educatieprogramma (VVE), genaamd Uk & Puk. Op deze manier stimuleren wij de kinderen, hoe klein zij ook zijn, in hun ontwikkeling. Zo gaan zij straks goed voorbereid naar de basisschool. 

 

Onze App

Met trots maken wij sinds geruime tijd gebruik van de Prokino App. In deze applicatie krijgt u alle informatie die u als ouder wenst te ontvangen; een gepersonaliseerd fotoalbum tot een digitaal schriftje waarin u de belevenissen van uw kindje kunt nalezen. Zo wordt u voortdurend op de hoogte gehouden. Bent u vergeten iets te melden bij de leidster bij het wegbrengen of ophalen van uw kindje? Geen probleem! Via de app kunt u de leidsters alsnog informeren. 

 

Taxivervoer

Wilt u gebruik maken van onze BSO, maar zit de school van uw kind niet op loopafstand van de BSO van Prokino? Neemt u dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.