Welkom bij kinderopvang De Kleine Wereld

 

Bij de Kleine Wereld hebben we babygroepen, peutergroepen en verticale groepen. Bij verticale groepen zitten kinderen van verschillende leeftijden bij elkaar in één groep. De babygroepen zijn de Guppies en de Goudvisjes; de peutergroep is de Libelles; de verticale groepen zijn de Maanvisjes, Zeesterren, Zeehondjes, Pinguïns, Dolfijntjes en Schildpadjes. Op de groepen de Zeehondjes en Clownvisjes kunnen kinderen met een speciale hulpvraag geplaatst worden. Klik hier voor meer informatie over deze groep.

Kinderen van de babygroep worden als ze 2 jaar zijn overgeplaatst naar een volgende groep. Dit kan de verticale groep of de peutergroep zijn. 


 

Bij De Kleine Wereld in Harderwijk werken we met een vast team van goed opgeleide pedagogisch medewerkers. Ons team organiseert dagelijks ontwikkelingsgerichte spelactiviteiten, waarmee de kinderen worden gestimuleerd in hun ontwikkeling. Alle kinderen van elke groep hebben een eigen mandje of vakje waar ze persoonlijke spulletjes in kunnen bewaren. Aan de ouders wordt gevraagd om het mandje of vakje te vullen met reservekleding, ondergoed, een knuffel, sloffen en eventueel een slaapzak. Bij zuigelingen zorgen wij voor de babyvoeding, luiers en slaapzakken. Ons doel is om uw kind een gezellige, speelrijke en goede opvang te bieden.

 

Een dag bij De Kleine Wereld

Bij kinderopvang De Kleine Wereld werken we altijd met een vast dagritme. Dit zorgt namelijk voor structuur en geeft de kinderen een veilig en vertrouwd gevoel. Kinderen hebben veel baat bij een herkenbare en duidelijke structuur. Bij De Kleine Wereld slapen, eten en spelen we dan ook op vaste tijden. Per groep hanteren we weer een ander ritme, want het dagritme is afhankelijk van de leeftijd van het kind. We zorgen bij De Kleine Wereld ook voor een uitgebalanceerde en gezonde lunch. Tussen de middag eten we gezond en lekker bruin brood en krijgen de kinderen melk of karnemelk te drinken. Ook zorgen wij ervoor dat ieder kind twee stuks fruit binnenkrijgt. Op onze kinderopvang gaan wij ervan uit dat ouders van zuigelingen zelf voor de flessenvoeding en flessen zorgen.
 

Als het weer het toelaat gaan we lekker naar buiten. Onze locatie beschikt over een groot speelterrein. Er is een speeltuin met diverse speeltoestellen, een zandbak, een dierenhotel en een 'buiten-muziekinstrument'. Daarnaast hebben we ook nog speelplaats 'Kindertuin Ons Natuurtalent', die wordt gevormd door een duinlandschap met een bruggetje, waarop kinderen kunnen wandelen, klimmen en kruipen. Rondom de speelplaats is een treinbaan met stationnetje gebouwd waar je 'op de trein kunt wachten'. Om de treinbaan heen bevinden zich diverse hoekjes: één om te chillen (ook peuters doen dat), een picknickhoekje, een hoekje met een zandbak, een speciaal babyhoekje en een hoekje voor de ruige peuters met gras, zand en bulldozers. Verder staan er fruitbomen en is er een groentetuin.

 

Uk & Puk VVE-programma

  • Bij kinderdagverblijf De kleine wereld werken we op alle groepen met het ontwikkelingsgerichte vroeg- en voorschoolse (VVE) educatieprogramma Uk & Puk. Dit programma richt zich op vier ontwikkelingsgebieden: taalontwikkeling, sociaal-emotionele ontwikkeling, motorische vaardigheden en rekenprikkels. Met dit ontwikkelingsgerichte programma zorgen wij ervoor dat de kinderen straks optimaal zijn voorbereid op de stap naar de basisschool. 

 

Goede bereikbaarheid

Kinderopvang De Kleine Wereld in Harderwijk is gehuisvest in een ruim opgezette locatie aan het Kruithuis 2a. Onze kinderopvang is zowel met de fiets en auto als met het openbaar vervoer goed bereikbaar. Rondom onze locatie zijn voldoende parkeerplaatsen beschikbaar.