Buitenschoolse opvang

Gaat uw kind naar de basisscholen in de wijk Stadsweiden in Harderwijk dan kunt u gebruiken maken van de BSO Stadsweiden. Onze BSO is namelijk gehuisvest in verschillende ruimtes van basisschool Alfons Ariëns aan de Kamillemeen 1 te Harderwijk.

 

Een dag op de BSO

Na schooltijd kunnen de kinderen eerst even rustig bijkomen met wat eten en drinken. De kinderen hebben de tijd om aan de pedagogisch medewerker te vertellen wat ze die dag allemaal op school hebben meegemaakt. Daarna kunnen de kinderen meedoen aan één van de activiteiten die de pedagogisch medewerker organiseert of lekker vrij spelen. Onze BSO beschikt over heel veel spelmateriaal en als het even kan dan gaan de kinderen buitenspelen op de schoolpleinen van de Alfons Ariëns school.

 

VSO

Naast BSO kunt u ook gebruikmaken van voorschoolse opvang voor uw kind(eren) als uw kind Het Baken, De Fontanus of De Alfons Ariensschool bezoekt. Wij bieden voorschoolse opvang van 7.00 tot 8.30 uur, van maandag t/m vrijdag. U kunt uw kind brengen naar de BSO ruimte waarna de pedagogisch medewerker de kinderen naar de eigen school brengt als de school open gaat. In de tussen tijd kunt u kind rustig de dag beginnen met een boekje op de bank of spelen met het aanwezige spelmateriaal als de poppenhoek, bouwstenen of een spelletje.

 

Vakantieprogramma

Ook tijdens de vakanties zijn wij dagelijks geopend van 7:00 tot 18.00 uur. We bieden de kinderen ook dan een uitdagend activiteitenprogramma aan. Onze medewerkers organiseren tal van knutsel- en spelactiviteiten in het kader van een van te voren bepaald thema. Er staan knutsel- en spelactiviteiten zoals kleien en schilderen, koken en bakken, toneel en muziek en buitenactiviteiten op het programma.

 

Eten en drinken

Op onze buitenschoolse opvang bieden wij opvang van hoge kwaliteit. Wij zorgen dan ook voor gezonde en lekkere voeding. Tijdens de korte middagen krijgen de kinderen drinken, fruit en crackers. In de vakantieperiode wordt ook voor de lunch gezorgd.

 

Taxivervoer

Wij vangen kinderen op van de volgende basisscholen: Fontanus, Leonardo, Baken en Alfons Ariens. Wilt u gebruik maken van onze BSO, maar zit de school van uw kind niet op loopafstand van de BSO van Prokino Kinderopvang? Neemt u dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Openingstijden

VSO: maandag t/m vrijdag van 7.00 tot 18.30 uur
BSO: maandag, dinsdag en donderdag vanaf 14.15 tot 18.15

        woensdag en vrijdag van 12.00 tot 18.15


Schoolvakanties: Maandag t/m vrijdag van 7:00 tot 18:00 uur