BSO Stadsdennen

 

Gaat uw kind naar de school Dominicus Savio in Harderwijk? Dan kan het na schooltijd worden opgevangen bij BSO Stadsdennen. Onze BSO is namelijk gehuisvest in een ruimte van deze basisschool aan de Vondellaan 28 in Harderwijk. Ook als uw kind naar een andere school in één van de omliggende buurten van Harderwijk gaat, zoals de wijk de Stadsdennen is het van harte welkom op onze BSO.


Creatieve kunstactiviteiten

Stadsdennen is een bijzondere opvang. Onze activiteiten sluiten namelijk aan op de activiteiten van de basisschool Dominicus Savio, waar regelmatig aandacht wordt geschonken aan kunst en cultuur. Als professionele BSO werken wij veel samen met deze school en willen wij de activiteiten van de school doorzetten op onze BSO. Op BSO Stadsdennen kunnen de kinderen regelmatig deelnemen aan kunstzinnige activiteiten. Zo bieden wij tal van creatieve spelactiviteiten aan die met kunst en cultuur hebben te maken. 

Onze BSO in Harderwijk biedt natuurlijk niet alleen kunstactiviteiten. Ook kinderen die geen liefhebbers zijn van kunstactiviteiten, kunnen zich bij ons prima vermaken. Onze pedagogisch medewerkers bieden namelijk tal van spannende en uitdagende spelactiviteiten aan.

 

VVE-programma Uk & Puk

  • Bij kinderdagverblijf Stadsdennen werken we op alle groepen met het ontwikkelingsgerichte vroeg- en voorschoolse (VVE) educatieprogramma Uk & Puk. Dit programma richt zich op vier ontwikkelingsgebieden: taalontwikkeling, sociaal-emotionele ontwikkeling, motorische vaardigheden en rekenprikkels. Met dit ontwikkelingsgerichte programma zorgen wij ervoor dat de kinderen straks optimaal zijn voorbereid op hun tijd op de basisschool. 


Een dag bij Stadsdennen

Na schooltijd kunnen de kinderen eerst even rustig bijkomen met wat eten en drinken. De kinderen hebben de tijd om aan de pedagogisch medewerkers te vertellen wat ze die dag allemaal op school hebben meegemaakt. Daarna kan er lekker gespeeld worden. De kinderen kunnen meedoen aan één van de ontwikkelingsgerichte spelactiviteiten die de pedagogisch medewerkers organiseren, maar ze kunnen er ook voor kiezen om lekker vrij te spelen. Onze BSO beschikt over heel veel spelmateriaal zoals lego, poppen, knutselmateriaal en computers. Bij goed weer kunnen de kinderen lekker buiten spelen op het schoolplein van Dominicus Savio. 


Vakantieprogramma

We bieden tijdens de vakantie een uitdagend activiteitenprogramma aan. Onze medewerkers organiseren dan tal van ontwikkelingsgerichte knutsel- en spelactiviteiten zoals kleien en schilderen, speurtochten, een playbackshow, koekjes bakken of we trekken er met alle kinderen op uit. Er is natuurlijk ook voldoende tijd om zelf te spelen en een eigen activiteit te kiezen. Als de kinderen zelf goede ideeën hebben voor de vakantieperiode dan mogen zij dit ook kenbaar maken. Indien mogelijk houden wij rekening met hun wensen.


Eten en drinken

Op onze buitenschoolse opvang bieden wij opvang van hoge kwaliteit. Wij zorgen dan ook voor gezonde, lekkere voeding. Tijdens de korte middagen krijgen de kinderen limonade, fruit, crackers, rijstwafels en eventueel een koekje. In de vakantieperiode wordt ook voor de lunch gezorgd. 

 

Taxivervoer

Wilt u gebruik maken van onze BSO, maar zit de school van uw kind niet op loopafstand van de BSO van Prokino? Neemt u dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.