Onze peuteropvang

Peuteropvang Mini Bush vind je aan de Frans Tromplaan 49. Onze locatie bevind zich in basisschool 't Blokhuus waardoor je kind alvast went aan de stap naar de basisschool. Onze peuteropvang is voor kinderen van 2-4 jaar. Bij Mini Busch kan je kind kan zich bij ons op eigen tempo zo optimaal mogelijk ontwikkelen. Tijdens het binnen en buiten spelen kunnen kinderen in een veilige omgeving samen leren en samen groeien.


Een ochtend op de peuteropvang

Bij de Mini Bush vliegen de dagen om: we spelen samen of alleen, doen kringspelletjes, knutselen, zingen liedjes en maken muziek en eten en drinken samen. Als het weer het toelaat, wordt er elke dag buiten gespeeld. We werken met een vast dagprogramma waardoor de kinderen weten dan wat er gaat gebeuren en dat geeft ze houvast en veiligheid.


Binnen en buiten

Onze groepsruimte voor de peuteropvang is zo ingericht dat er een vertrouwde en veilige omgeving is ontstaan. Dit geeft kinderen de gelegenheid zich snel thuis te voelen bij elkaar en bij ons team. Groot voordeel van Mini Bush is dat we in ‘t Blokhuus zitten. Daardoor kunnen we gebruik kunnen maken van de grote speelruimte. Dat staat garant voor oneindig veel buitenspelen. Maar ook binnen zijn er genoeg mogelijkheden. Op verschillende plekken kun je lekker spelen, knutselen of tot rust komen.


De ontwikkeling stimuleren

Bij de Mini Bush werken we met de methode Uk & Puk. Deze VVE (vroeg- en voorschoolse educatie) methode besteedt aandacht aan een aantal belangrijke ontwikkelingsgebieden. We nodigen de kinderen uit actief te spelen, met het aanwezige speelgoed en met elkaar. Zo wordt hun ontwikkeling spelenderwijs gestimuleerd, op verschillende vlakken: spraak-taalontwikkeling, sociaal emotionele ontwikkeling, de motorische en zintuiglijke ontwikkeling en geeft rekenprikkels.


Aandacht voor jouw kind

Een vast team van deskundige medewerkers zet zich met hart en ziel voor de kinderen in. Door hun betrokkenheid en warme, liefdevolle begeleiding hebben zij oog en oor voor de behoeften en kwaliteiten van je kind. De inzet van onze medewerkers is de basis voor onze professionaliteit en de kwaliteit van de opvang.


Samen met ouders

Nauw contact met jou als ouder vinden wij vanzelfsprekend. Wij wisselen regelmatig informatie met je uit over jouw kind. Dat gebeurt bij het halen en brengen van je kind, maar ook via onze Prokino-app. Via deze app kun je communiceren met de pedagogisch medewerkers en ontdek je wat je kind mee maakt op de kinderopvang.

 

Praktische zaken

• Wij zijn geopend op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 8.15 uur tot 12.15 uur

• In de schoolvakanties en op Nationaal erkende feestdagen is de peuteropvang gesloten.

• De grootte van de groepen varieert tot maximaal 16 kinderen.

• Blijf op de hoogte met foto's van de activiteiten en nieuwsberichten via de Prokino ouder-app.


Wilt u meer weten of uw kind aanmelden? Neem dan gerust contact met ons op of vul het online aanmeldformulier in. Wij zijn telefonisch te bereiken op 033-2538440. U kunt ons ook mailen Hoevelaken@prokino.nl