Vroegdiagnostiekgroep

 

Voor wie

U maakt u zorgen over uw kind omdat de ontwikkeling anders lijkt te verlopen dan bij leeftijdgenootjes of omdat u zijn of haar gedrag soms moeilijk kunt begrijpen. Bij de vroegdiagnostiekgroep worden jonge kinderen (van 0 tot ongeveer 6 jaar) spelenderwijs geobserveerd en gevolgd in hun ontwikkeling, met als doel zo vroeg mogelijk te ontdekken wat er precies aan de hand is en een antwoord te vinden op uw vragen.

 

Observeren

Het is bij jonge kinderen vaak lastig om te bepalen wat er precies aan de hand is. Het kan dan helpen om een kind wat langer te observeren. Bij onze vroegdiagnostiekgroep wordt gewerkt met een programma waarbij individueel spel en groepsactiviteiten worden afgewisseld met observatie- en onderzoek momenten. De vragen van ouders zijn hierbij het uitgangspunt. Kinderen worden bij ons maximaal vier maanden geobserveerd. De groep is twee ochtenden in de week open. Er zijn maximaal 7 kinderen tegelijk op de groep en er worden ook activiteiten en spel samen met de reguliere kinderen gedaan.

 

Advies

De observaties en onderzoeken worden uitgevoerd door een pedagogisch medewerker en een gedragsdeskundige. Indien nodig kunnen een kinderfysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist of speltherapeut naar de groep komen. Onderzoeken vinden plaats op de groep. in overleg kunnen observaties ook thuis of op opvang plaatsvinden. Als ouder hoeft u daarvoor dus niet zelf op pad. Aan het einde van het traject krijgen ouders advies over zowel de opvoeding als passende begeleiding, behandeling of schoolkeuze.

 

 

Nieuwsgierig geworden?

Wilt u meer weten of een keer komen kijken of bent u benieuwd of uw kindje in aanmerking komt voor deze groep, neem dan gerust contact met ons op! Villa Vrolijk 033 246 04 61 of mail naar: gelderland-zorg@prokino.nl

 

Contact

Kindercentrum Villa Vrolijk 

Watergoorweg 44A

3816 MA Nijkerk

T: 033 24 60 461

M: gelderland-zorg@prokino.nl