Kinderdagverblijf Villa Knots

 

De knusse locatie Villa Knots biedt dagopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Wij hebben 3 verticale groepen waar zij naar hartenlust kunnen spelen en een fijne tijd kunnen hebben. Bij ons heeft uw kind de mogelijkheid op te groeien met kinderen van andere leeftijden door open deuren tussen de groepsruimtes. Wij zijn van mening dat door kinderen van verschillende leeftijden bij elkaar in een groep op te vangen de kinderen van elkaar leren, zoals sociale vaardigheden en leren rekening houden met elkaar. Uniek omdat uw kind de mogelijkheden heeft om zich terug te trekken, te mengen, te leren, te genieten!

 

Op elke groep vindt u dezelfde veilige, liefdevolle, creatieve en uitdagende plek voor uw kindje. Ons team bestaat uit zeer ervaren pedagogisch medewerkers die al jaren op onze locatie werkzaam zijn en met plezier en passie op onze groepen staan. Daarnaast hebben wij een vast team van invalleidsters. Zo ziet u op de groep van uw kindje steeds dezelfde bekende gezichten en dat is wel zo prettig!

 

Elke dag heeft een vast ritme, waarbij de kinderen op dezelfde tijden aan tafel gaan. Dit geeft de kinderen regelmaat en structuur in de dag. Daarnaast is er natuurlijk heel veel tijd om te spelen, te knutselen, boekjes te lezen, te knuffelen en te slapen. Zowel binnen als buiten zijn de ruimtes ruim en nodigen uit tot spelen, zodat er meer dan genoeg te beleven valt. Ook gaan wij regelmatig met een groepje kinderen op pad. Even dieren kijken of een krentenbol halen bij de bakker, dat is natuurlijk altijd feest!

 

Ontwikkeling

Uw kind krijgt bij ons de ruimte om zich te ontwikkelen. Onze medewerkers passen de spelletjes aan op het ontwikkelingsniveau van uw kind. Ze sluiten aan bij dat wat ieder kind kan en stimuleren de kinderen waar nodig. Ieder kind is tenslotte anders en ontwikkelt zich in zijn eigen tempo en op zijn eigen manier.

 

Al jaren geven wij kinderen extra ondersteuning in de taal- en ontwikkelingsondersteuning door te werken met een VVE-programma. Dit doen wij middels het programma Uk & Puk. Op deze manier stimuleren wij de kinderen, hoe klein zij ook zijn, in hun ontwikkeling en gaan zij straks zo goed mogelijk voorbereid naar de basisschool. Voor meer informatie klik in het menu aan de linkerkant op Uk, Puk & Ko.

 

Onze App

Met trots maken wij sinds geruime tijd gebruik van de Prokino App. In deze App krijgt u alle informatie die u als ouder moet weten, er staan gepersonaliseerde foto's van uw kindje in, een digitaal schriftje met wat uw kindje heeft gedaan en kunt u berichten uitwisselen met de leidsters. Zo kunt u vaak overdag via de App al zien wat uw zoon of dochter beleeft! Voor meer informatie klik in het menu aan de linkerkant op Prokino App.

 

Observatiemethode Kijk!

In 2013 zijn wij gestart met het Observatie-en Kind Volgsysteem Kijk! In dit systeem wordt de ontwikkeling van de peuter bijgehouden. Dit gebeurt op sociaal-emotioneel gebied, taalontwikkeling, motorische ontwikkeling en samenspel.

 

Meerdere keren per peuter opvangperiode wordt de volglijst ingevuld door de pedagogisch medewerker en meegegeven aan de ouders. Uiteraard geven wij graag uitleg, mochten er vragen zijn. Als uw kind 4 jaar wordt, wordt de Kijk! registratie opgestuurd naar de basisschool

die uw kind gaat bezoeken. De school vindt dit erg prettig, zo weten zij alvast een beetje wie uw zoon/dochter is. Uiteraard doen wij dit alleen met uw toestemming. 

 

Begeleiding voor kinderen met een speciale hulpvraag

Villa Vrolijk is een samenwerking aangegaan met zorgaanbieder Amerpoort voor de begeleiding van kinderen met een speciale hulpvraag. Deze zorg wordt aangeboden op onze locatie Villa Knots. Voor meer informatie, klik in het menu aan de linkerkant op zorg. 

 

Wij vinden het fijn om te zien dat de kinderen met veel plezier naar Villa Knots gaan. Dat is tenslotte waar wij het voor doen!

 

Nieuwsgierig geworden? Neem dan gerust contact met ons op en stel uw vragen, vraag het informatiepakket bij ons aan of maak een afspraak voor een rondleiding. Wij zijn u graag van dienst!