Buitenschoolse opvang

 

Op de BSO van Villa Vrolijk valt altijd wat te beleven! Op onze grote eerste verdieping kunnen wij flexibele en vaste opvang bieden aan maximaal 70 kinderen van 4 t/m 12 jaar. Villa Vrolijk haalt de kinderen op van de volgende scholen: Rehobothschool, de Hoeksteen, Oranje Nassauschool, Ichthus School en Holk. Op woensdagmiddag en vrijdagmiddag vangt Villa Vrolijk de kinderen op van alle scholen in en om Nijkerk.

 

Voorschoolse opvang

Komen de kinderen op de VSO, dan kunnen zij een spelletje spelen, een kleine activiteit doen of lekker even hun eigen gang gaan. Vervolgens zorgen de leidsters er natuurlijk voor dat zij op tijd op school zijn.

 

Naschoolse opvang

De kinderen die bij de naschoolse opvang komen zijn onderverdeeld in een aantal groepen. Als zij uit school komen gaan zij met een leidster fruit of iets anders lekkers eten en wat drinken. Tijdens dit moment kunnen de kinderen even bijkomen van hun schooldag en vertellen wat zij beleefd hebben. Vervolgens hebben zij de tijd om te spelen, te knutselen, buiten te zijn op ons speelterrein om (sport)activiteiten of spelletjes te doen op het grote hockeyveld dat achter ons pand ligt. Ook kunnen zij mee doen aan ons activiteiten programma DOEN. Maar, even lekker bijkomen met een boekje op de bank kan en mag natuurlijk ook. De computer en de tv laten wij zoveel mogelijk uit, spelen en creatief of sportief bezig zijn vinden wij belangrijker!

 

Wilt u de BSO bereiken voor bijvoorbeeld afmeldingen, dan kunt u tot 14.00 uur bellen met 033 - 246 04 61 en na 14.00 uur met 085 - 0433 509

 

Vervoer

Afhankelijk van de afstand tussen school en BSO, halen wij de kinderen op verschillende manieren op. Dit kan zijn met de BSO bus, lopend of met onze super stoere STINT, dat is een elektrische bolderwagen voor 10 personen. De kinderen vinden het geweldig hierin mee te mogen rijden.  De opvallende Villa Vrolijk STINT is een ware blikvanger in Nijkerk.

 

Gezonde voeding en lekker bewegen

Op alle BSO locaties van Villa Vrolijk zijn wij met de kinderen bewust bezig met gezonde voeding en bewegen. Dat kun je merken aan o.a.: 

• 

Een samenwerking met Nijkerk sportief en gezond. Zij komen regelmatig naar ons toe om te praten over gezonde voeding en om sportieve activiteiten te ondernemen.

• De hockeyvelden achter Villa Vrolijk waar de kinderen regelmatig sportieve spelletjes doen.

• De leidsters die uw kind, indien gewenst, 's middags vanaf de BSO naar zijn/haar sportclub kunnen brengen.

• Een samenwerking met zwemschool Nautulis, waardoor wij kinderen naar zwemles kunnen brengen en weer mee terug kunnen nemen naar de BSO  (mits er voldoende leidsters zijn)

• Speciale thema's. Zo zijn wij op dit moment op de BSO bezig met 'Beweeg je Knetter'.

• Heerlijk gezond! Veel vers fruit en groente die de kinderen bij ons krijgen.  

 

Studiedagen en vakanties

Heeft uw zoon/dochter een studiedag van school en heeft u opvang nodig? Geen probleem, deze kunnen wij verzorgen. Per vakantie bekijken wij of wij de opvang laten plaats vinden bij Villa Vrolijk of bij Villa Knots. Het is leuker om ook dan voldoende speelkameraadjes te hebben en dat is dan ook de reden dat wij op die momenten vaak de locaties samenvoegen.

 

Activiteitenprogramma

Op de BSO maken wij zowel in de schoolweken als in de vakanties gebruik van speciale activiteitenprogramma's. Aan de hand van leuke en verrassende thema's worden de kinderen uitgedaagd, leren zij nieuwe dingen, maken plezier, bereiden zij lekkere hapjes, werken zij samen aan een project of doen zij (sport) activiteiten binnen of buiten. Naast een vast programma is er ook een keuze menu.

 

In de vakanties hebben wij altijd een extra uitgebreid thema. Kinderen kunnen elke dag kiezen of ze mee willen doen aan wat er gepland staat. Ook is er een keuzemenu zodat de kinderen kunnen kiezen uit heel veel verschillende activiteiten binnen het thema. Het is niet verplicht mee te doen, maar wij merken dat de kinderen erg enthousiast zijn!

 

Vanzelfsprekend is er ook altijd genoeg ruimte en mogelijkheid om buiten het thema om van alles te beleven. Daarnaast streven wij er ook naar regelmatig met de kinderen op pad te gaan. Dit kan het bos zijn, het strandje bij Nijkerk, het belevenissenbos of in de winter de schaatsbaan.

 

Kortom; op de BSO van Villa Vrolijk is het nooit saai!

 

Nieuwsgierig geworden? Neem dan gerust contact met ons op en stel uw vragen, vraag het informatiepakket bij ons aan of maak een afspraak voor een rondleiding. Wij zijn u graag van dienst!