Skip to Content

Buitenschoolse opvang Prokino Charlois

Voor- en naschoolse opvang voor kinderen van 4 tot 13 jaar

Prokino Charlois

Schulpweg 37

3084 NG Rotterdam

 

Contactgegevens

Tel.: 06 - 82 500 934

Email: kindadministratie.regiorotterdam@prokino.nl

Op onze gezellige BSO in Charlois bieden we een plek waar jouw kind buiten schooltijd graag komt. Om te spelen met leeftijdsgenoten of om te ontspannen na een drukke dag school of tijdens de vakantie. Jouw kind kan bij ons fijn binnen spelen, maar ook lekker naar buiten: er is een fijn speelterrein en een eigen kas waaruit we lekkere groenten, fruit en kruiden halen.

Je vindt onze BSO aan de Schulpweg in Charlois, vlakbij onder meer basisschool De Triangel. Maar bij ons komen ook kinderen van andere basisscholen naar de BSO bijvoorbeeld van basisschool Ibni I Sina.

Bij Prokino Charlois bieden we zowel voor- als naschoolse opvang. Daarnaast bieden we op onze locatie een BSO plus. Op de BSO plus vinden kinderen met een extra begeleidings- of zorgvraag een fijne plek met een duidelijke structuur en gespecialiseerde pedagogisch medewerkers.

 

Praktische informatie

Prokino Charlois is een kleinschalige en sfeervolle BSO. Je kind wordt opgevangen in een vaste groep en met vaste pedagogisch medewerkers.

Jouw kind kan zowel voor als na school bij ons komen spelen. Dit kan op maandag tot en met vrijdag op de volgende tijden:

• Voor schooltijd, vanaf 07.30 uur
• Na schooltijd tot 18.30 uur
• Tijdens de schoolvakanties van 08.00 tot 18.30 uur (of vanaf 07.30 uur als je buiten de vakanties ook gebruikt maakt van de voorschoolse opvang)

Naast reguliere contracten bieden we ook de mogelijkheid voor flexibele opvang en is extra afname mogelijk.

Het allerleukste aan Prokino Charlois

• Buiten spelen op het grote speelterrein en helpen in de kas.
• Bewegen spelen en leren op de beweegvloer van Springlab.
• De leuke groepsactiviteiten uit het programma DoenKids.

Leren en ontdekken met DoenKids  

Ieder kind is anders en geen dag is hetzelfde. Daarom spelen we bij de BSO in op wat de kinderen willen en kunnen. We vinden het daarbij belangrijk om je kind te stimuleren om nieuwe dingen te ontdekken en zich spelenderwijs verder te ontwikkelen. Om altijd een leuke activiteit te bieden, maken we gebruik van het activiteitenprogramma DoenKids.

Het programma DoenKids is speciaal ontwikkeld voor BSO's en zit vol sport en spel, maar biedt ook ruimte om iets nieuws te leren en tijd voor ontspanning. Iedere dag is er de mogelijkheid om mee te doen aan een groepsactiviteit uit het programma. Zo hoeft jouw kind zich nooit een dag te vervelen op de BSO!

Wij zijn Lekker Fit!

Onze BSO is aangesloten bij Rotterdam Lekker Fit! Dit houdt in dat wij kinderen gezonde kinderopvang bieden. Zo eten wij iedere dag fruit en groente die rechtstreeks van de kweker komen. Tussen de middag krijgt jouw kind bij ons een broodmaaltijd met gezond beleg de rest van de dag eten we gezonde tussendoortjes. Daarnaast bewegen wij dagelijks en drinken wij voornamelijk water en thee.

Aanmelden

Wil je jouw kind aanmelden bij onze BSO? Vul hiervoor het aanmeldformulier in. Wij nemen dan contact met je op voor een kennismaking en een rondleiding op de locatie.