Skip to Content

Peuteropvang Prokino Charlois

Peuteropvang voor kinderen van 2 tot 4 jaar

Prokino Charlois

Schulpweg 37

3084 NG Rotterdam

 

Contactgegevens

Tel.: 06 - 82 500 934

Email: kindadministratie.regiorotterdam@prokino.nl

Op onze peuteropvang in Rotterdam Charlois kan jouw kind vanaf 2 jaar een aantal ochtenden of middagen in de week gezellig komen spelen. Van puzzels maken en knutselen, tot spelen op onze interactieve beweegvloer van Springlab. Daarnaast bieden we de peuters ontwikkelingsgerichte spelletjes aan die hen helpen voorbereiden op de stap naar de basisschool.

Samen met het team zorgen we ervoor dat de peuteropvang een plek is waar jouw kind graag komt. Hier leert je kind om samen te spelen, naar elkaar te luisteren en met elkaar te delen. We doen spelletjes die de fantasie stimuleren en wisselen activiteiten af met rustige momenten. Zo ontdekt je kind hoeveel het zelf al kan en werkt het aan zijn of haar zelfvertrouwen. 

 

Praktische informatie

Prokino Charlois biedt een kleinschalige en sfeervolle peuteropvang. Jouw kind wordt bij ons opgevangen in een vaste groepssamenstelling en met vaste pedagogisch medewerkers.

Jouw peuter kan zowel een aantal ochtenden als een aantal middagen per week bij ons komen spelen. Een dagdeel duurt 4 uur:
s' Ochtends van 08.45 tot 12.45 uur.
s' Middags van 13.30 tot 17.30 uur.

Je kunt de uren op de peuteropvang ook aanvullen met extra uren of combineren met opvang op ons kinderdagverblijf, op dezelfde locatie. We zijn 52 weken per jaar geopend en alleen gesloten op nationale feestdagen.

Het allerleukste aan Prokino Charlois

• Springen en bewegen op de beweegvloer van Springlab.
• Lekker rommelen in de kas.
• De leuke en leerzame spelletjes van Uk & Puk.

Op avontuur met Uk & Puk

Om de ontwikkeling van jouw peuter te stimuleren, werken we met Voor- en Vroegschoolse educatie (VVE) van Uk & Puk. De activiteiten uit het VVE-programma laten jouw peuter al spelend ontdekken en leren. Met taalspelletjes bijvoorbeeld, maar ook door spelactiviteiten samen met andere kinderen te doen waardoor jouw kind zich ook sociaal en emotioneel verder ontwikkelt. 

Bewegend leren 

Uniek aan onze locatie is de beweegvloer van Springlab. Dit is een interactieve vloer die door middel van een projector en educatieve beweeg-games bewegen en leren voor kinderen combineert, waardoor zij spelenderwijs én met veel plezier het lesmateriaal tot zich nemen. De kinderen vinden de spelletjes op de beweegvloer geweldig. En natuurlijk draagt al die beweging bij aan de motoriek en fysieke gezondheid van jouw kind. 

Voorbereiden op de basisschool

De activiteiten die we doen, helpen om jouw kind voor te bereiden op de grote stap naar de basisschool. Door samen te spelen natuurlijk, maar ook doordat we specifiek aandacht besteden aan dingen waar jouw kind op school straks ook mee te maken krijgt. Zoals in de kring zitten en op je beurt wachten. Als je kind de basisschoolleeftijd bereikt, zorgen wij, samen met de school van jouw keuze, voor de overdracht. 

Aanmelden

Wil je jouw kind aanmelden bij onze peuteropvang? Vul hiervoor het aanmeldformulier in.