Skip to Content

Buitenschoolse opvang Prokino Schiebroek

Voor- en naschoolse opvang voor kinderen van 4 tot 13 jaar

Prokino Schiebroek

Berberisweg 428

3053 PL Rotterdam

 

Contactgegevens

Tel.: 06 - 82 500 934

Email: kindadministratie.regiorotterdam@prokino.nl

Op onze gezellige BSO in Schiebroek bieden we een plek waar jouw kind buiten schooltijd graag komt. Om te spelen met leeftijdsgenoten of om te ontspannen na een drukke dag school of tijdens de vakantie. Jouw kind kan bij ons fijn binnen spelen, maar ook lekker naar buiten: er is groot plein en ook gaan we regelmatig naar het Schiebroekse Park.

Je vindt onze BSO aan de Berberisweg in Schiebroek, vlakbij onder meer de Fatimaschool, Montessorischool Tuinstad, de Jacob Marisschool, de Emmaschool, de Wilgenstam, de Eduard van Beinumschool, de St. Michaëlschool, de St. Mattheusschool en de Stephanusschool. Gaat jouw kind naar een andere school? Uiteraard kijken we ook dan graag naar de mogelijkheid voor opvang op onze BSO.

Bij Prokino Schiebroek bieden we zowel voor- als naschoolse opvang.

 

Praktische informatie

Prokino Schiebroek is een gezellige en sfeervolle BSO. Je kind wordt opgevangen in een vaste groep en met vaste pedagogisch medewerkers.

Jouw kind kan zowel voor als na school bij ons komen spelen. Dit kan op maandag tot en met vrijdag op de volgende tijden:

• Voor schooltijd, vanaf 07.00 uur.
• Na schooltijd tot 18.30 uur.
• Tijdens de schoolvakanties van 08.00 tot 18.30 uur (of vanaf 07.00 uur als je buiten de vakanties ook gebruikt maakt van de voorschoolse opvang)

Naast reguliere contracten bieden we ook de mogelijkheid voor flexibele opvang en is extra afname mogelijk.

Het allerleukste aan BSO Prokino Schiebroek

• Meedoen met een activiteit naar keuze op de activiteiten BSO.
• Bewegend spelen en leren op de beweegvloer van Springlab.
• De leuke groepsactiviteiten uit het programma DoenKids.

Genoeg te beleven!

Ieder kind is anders en geen dag is hetzelfde. Daarom spelen we bij de BSO in op wat de kinderen willen en kunnen. We vinden het daarbij belangrijk om je kind te stimuleren om nieuwe dingen te ontdekken en zich spelenderwijs verder te ontwikkelen.

Hiervoor werkt Prokino Schiebroek met een vernieuwend concept: de activiteiten BSO. De kinderen kunnen steeds kiezen uit een divers en uitdagend activiteitenaanbod kiezen. Zo beschikken we op onze locatie over onder andere een aparte kookgroep, een sport- en spelruimte en een crealokaal. Naast de aangeboden activiteiten is er ook ruimte om vrij te spelen of rustig een boekje te lezen in onze bibliotheek.

Verder maken we gebruik van het activiteitenprogramma DoenKids. Dit programma is speciaal ontwikkeld voor BSO's en zit vol sport en spel, maar biedt ook ruimte om iets nieuws te leren en tijd voor ontspanning. Iedere dag is er de mogelijkheid om mee te doen aan een groepsactiviteit uit het programma. Zo hoeft jouw kind zich nooit een dag te vervelen op de BSO!

Bewegend leren 

Uniek aan onze locatie is de beweegvloer van Springlab. Dit is een interactieve vloer die door middel van een projector en educatieve beweeg-games bewegen en leren voor kinderen combineert, waardoor zij spelenderwijs én met veel plezier het lesmateriaal tot zich nemen. De kinderen vinden de spelletjes op de beweegvloer geweldig. En natuurlijk draagt al die beweging bij aan de motoriek en fysieke gezondheid van jouw kind.

 

Aanmelden

Wil je jouw kind aanmelden bij onze BSO? Vul hiervoor het aanmeldformulier in. Wij nemen dan contact met je op voor een kennismaking en een rondleiding op de locatie.