Decorative bar
Logo Meander-Prokino
Kinderopvang
Vertrouwenspersoon

Vertrouwenspersoon

Kies type opvang
Decorative bar

De vertrouwenspersoon

Met ingang van 1 november 2022 heeft Meander-Prokino een samenwerkingsverband met de Merlijn Groep, waarmee de route van klachtbehandeling centraal ingericht wordt. Via de Merlijn Groep werken twee (externe) vertrouwenspersonen voor Prokino Kinderopvang. Dit zijn Stefan van Weers en Hélène de Haart.

Voor wie en waarvoor kan je bij de vertrouwenspersoon terecht?

Als externe vertrouwenspersoon zijn wij beschikbaar voor medewerkers, stagiairs en ouders. Je kunt bij ons terecht als je met een vraag of kwestie zit over ongewenste omgangsvormen. Denk hierbij aan zaken die te maken hebben met communicatie en omgang, zoals pesten op het werk, (seksueel) grensoverschrijdend gedrag, intimidatie (bedreiging of agressie), etc. Eigenlijk voor elke vorm van gedrag die je persoonlijk als ongewenst of kwetsend ervaart en waardoor je een gevoel van onveiligheid en stress krijgt. Ook kan je bij ons terecht voor integriteitskwesties: zaken waarvan je vermoedt dat wetten of bedrijfsregels worden overtreden. Je kunt hierover vertrouwelijk met ons sparren, zonder dat je direct een melding hoeft te doen.

Hoe gaat het in de praktijk?

Je kunt de vertrouwenspersoon benaderen voor een gesprek, ook als je nog niet precies weet wat je eigenlijk is overkomen of wat je ermee wilt. Je kunt ons bellen of mailen; zie onze contactgegevens hieronder. Telefonisch spreken we dan af hoe, waar en wanneer een vertrouwensgesprek kan plaatsvinden. Als vertrouwenspersoon luisteren wij naar je verhaal en kijken we wat er precies aan de hand is. Samen krijgen we helder wat er speelt en wat je nodig hebt. Vervolgens kijken wij wat je al dan niet zou kunnen doen. De kernvraag daarbij is: wat helpt jou? En hoe kan je dat het beste aanpakken? Wij adviseren en ondersteunen je daarbij.

Heel belangrijk om te weten!

De gesprekken zijn vertrouwelijk, dus niemand hoort er iets van als jij dat niet wilt. Je bepaalt zelf wat er met je verhaal gebeurt, dus niemand gaat er iets mee doen zonder jouw toestemming. Vertrouwen is vanzelfsprekend het sleutelwoord.

Wij zijn geregistreerd bij de Landelijke Vereniging voor Vertrouwenspersonen (LVV) en gecertificeerd voor Ongewenste Omgangsvormen (OO) en Integriteit (I). Wij werken aan de hand van de LVV-beroepscode en de interne regelingen van de Merlijn Groep.

Vragen?

Als je vragen hebt of nog niet precies weet wat wij voor je kunnen betekenen, mag je ook gewoon contact met ons opnemen. In een eerste contact horen wij graag jouw verhaal en bespreken we of je aan het juiste adres bent. In dat gesprek leggen wij dan ook uit wat we wel en niet voor je kunnen doen en zo nodig helpen wij je met een gerichte doorverwijzing.

Hélène de Haart

Mijn naam is Hélène de Haart. Ik woon met mijn man op de Kop van Zuid in Rotterdam. Mijn vrije tijd breng ik door met mijn familie, kinderen en vrienden. Ik reis graag, ik houd van koken en lekker eten, ik zing, doe aan yoga, wandel en kijk naar films, series o.a. op Netflix :). Naast mijn eigen praktijk werk ik samen met de Merlijn Groep. Ik ben gecertificeerd vertrouwenspersoon en geregistreerd familie- en arbeidsmediator. Daarnaast ben ik trainer en train o.a. vertrouwenspersonen. Als vertrouwenspersoon vind ik het belangrijk om bij te dragen aan een veilige werkomgeving voor medewerkers. Als je je onveilig voelt vanwege ongewenst gedrag, wacht niet te lang, ik ben er voor jou! Jij bepaalt wat kwetsend is voor jou en wie over jouw grens is gegaan. Ik sta je graag te woord, biedt een luisterend oor en sta naast je in het vinden van een oplossing.

Je kunt me bereiken op 06-40308024 of via de mail op info@dehaartmediation.nl

Stefan van Weers

Geboren in Amsterdam en opgegroeid in Noord-Holland, woon ik alweer ruim 20 jaar in de Museumhaven van Zutphen op een vrachtschip (voor de liefhebber: een Luxe motor uit 1924 van de werf Bodewes). Ik werk als zelfstandig extern vertrouwenspersoon voor een groot aantal organisaties en via de Merlijn Groep voor Meander-Prokino. Ik ben daarnaast actief als coach en trainer en geef ook workshops en trainingen aan vertrouwenspersonen. Mijn professionele achtergrond ligt in het personeelswerk en ik ben opgeleid tot mediator en heb mij gespecialiseerd in Geweldloze- of Verbindende Communicatie. Als vertrouwenspersoon mag ik mensen in spanningsvolle situaties opvangen en steunen. In mijn rol breng ik helderheid in complexe situaties en streef ik naar verbinding tussen mensen. Mijn filosofie is: je moet problemen daar oplossen waar ze ontstaan, met de mensen die het probleem ervaren, liefst in een zo vroeg mogelijk stadium. Mijn advies: loop niet te lang alleen rond met je probleem of vraagstuk!

Je kunt mij bereiken op 06-21831791 of via de mail op stefan@innermatch.nl.