Prokino app

De Prokino app voor ouders bevat diverse handige hulpmiddelen om ouders te betrekken bij de opvang van hun kind. De Prokino app kan zowel via een computer als op een smartphone of tablet gebruikt worden.

Waarom een Prokino app?

Naast de ouders speelt de kinderopvang een grote rol bij de opvoeding en ontwikkeling van kinderen. Daarom hechten we bij Prokino grote waarde aan betrokken ouders die weten hoe het met hun kinderen gaat op de opvang, welke activiteiten we ontplooien en hoe de kinderen zich ontwikkelen. En die op hun beurt ons weer informeren over hoe het thuis gaat met de kinderen en waar we eventueel rekening mee moeten houden.

De app is een veilige en persoonlijke internetdienst met diverse handige hulpmiddelen om ouders te betrekken bij de opvang van hun kind. Ouders hebben op hun smartphone en/of pc of tablet thuis toegang tot de app en krijgen inzicht in alles wat er gebeurt tussen het brengen en halen van hun kind. 

Mogelijkheden van de app

Ouders krijgen per mail bericht zodra er een dagverslag of een foto in de Prokino app staat. Het biedt Prokino de mogelijkheid het contact met ouders te verbeteren en de betrokkenheid daardoor te vergroten. De app heeft daarvoor de volgende mogelijkheden:
- een gepersonaliseerd fotoboek, waarbij ouders foto's toegestuurd krijgen waar hun kindje op staat;
- een digitaal schriftje dat aan het eind van de dag wordt verstuurd met daarin de informatie over de verzorging en de activiteiten van die dag;
- korte berichtenuitwisseling tussen ouders en de groep;
- informatie voor ouders over de vestiging en de medewerkers;
- nieuwsflitsen en nieuwsbrieven.

 

Naast deze communicatiemogelijkheden, biedt de app op korte termijn nog meer opties, zoals het aanmelden voor warm eten, aanvragen van extra dagen of ruildagen en het doorgeven van afwezigheid. Dat biedt gemak voor de ouders (zaken regelen vanaf je smartphone, tablet of computer en op het moment dat dit het beste uitkomt).

De app is beschikbaar voor iPhone/iPad en Android en te downloaden via respectievelijk de Appstore of Google Play. U kunt zoeken op 'Prokino'. Indien u geen beschikking heeft over een smartphone en/of tablet, kunt u ook toegang krijgen tot de internetdienst via uw pc.