Skip to Content

Buitenschoolse opvang De Paperclip

Voor- en naschoolse opvang voor kinderen van 4 tot 13 jaar

 

De Paperclip

Oude Wetering 82

8044 PA Zwolle

 

Contactgegevens

Tel.: 038 7112301

Email: regio-middenoost@prokino.nl

Je vindt onze BSO in het noordwesten van Zwolle, waar veel van onze kinderen naar school gaan. In een eigen ruimte op deze locatie van Kindcentrum De Paperclip bieden we hier een gezellige plek waar de kinderen buiten schooltijd graag komen. Om lekker te spelen, om mee te doen aan een activiteit of om lekker te ontspannen met een boek of spelletje.

Bij De Paperclip laten we ons inspireren door de filosofie van Reggio Emilia. Deze filosofie gaat er vanuit dat kinderen van nature uniek, nieuwsgierig, geïnteresseerd, sociaal, krachtig, creatief en communicatief sterk zijn. Wij proberen deze eigenschappen aan te spreken en te ontwikkelen door de manier waarop wij onze dag invullen.

Praktische informatie

We vangen jouw kind(eren) zowel voor als na schooltijd met liefde op. Dit zijn de dagen en tijden waarop jouw kind bij ons terecht kan:

• Voorschoolse opvang: maandag t/m vrijdag 07.30 tot 8.30 uur.
• Naschoolse opvang: maandag t/m donderdag van 14.15 tot 18.00 uur. Op vrijdag van 12.15 tot 18.00 uur op onze locatie in Stadshagen.

Bij BSO de paperclip werken wij in verschillende groepen die zijn ingedeeld naar leeftijdscategorie. Zo spelen leeftijdsgenootjes gezellig met elkaar. Iedere groep heeft vaste pedagogisch medewerkers.

Het allerleukste aan BSO De Paperclip

• Spelen met leeftijdsgenootjes.
• Koken in de keuken en schilderen in het atelier van het kindcentrum.
• Het grote buitenterrein om op te spelen.

Activiteitenprogramma DOENKids!

Met onze groepsactiviteiten op de BSO leert jouw kind snel en veilig zijn of haar weg te vinden in de groep. Om altijd een passende activiteit te bieden, maken we gebruik van het speciaal voor BSO's ontwikkelde programma DOENKids!: een programma vol sport en spel, maar ook met ruimte om iets nieuws te leren en tijd voor ontspanning. Het programma is ingericht aan de hand van thema's, waaronder smaakplezier, helden en kunst. Gedurende 3 tot 5 weken doen we samen activiteiten die passen bij het thema.

Genoeg te beleven!

Doordat wij de groepen op leeftijd hebben ingedeeld, kunnen wij activiteiten aanbieden die het beste passen bij de leeftijd en interesses van jouw kind. Na het gezamenlijke eet- en drinkmoment en het buitenspelen kiest jouw kind zelf iets om te doen uit verschillende activiteiten, zoals sport en spel, koken, natuur, crea en muziek. Ook kunnen we gebruik maken van de verschillende faciliteiten die aanwezig zijn in het kindcentrum, zoals de gymzaal, de ruime keuken, het atelier en het buitenspeelterrein.

Aanmelden

Wil je jouw kind aanmelden bij onze BSO? Vul hiervoor het aanmeldformulier in. Wij nemen dan contact met je op voor een kennismaking en een rondleiding op de locatie.