Skip to Content

Peuteropvang Prokino Muis (De Paperclip)

Peuterochtenden voor kinderen van 2 tot 4 jaar

 

De Paperclip

Oude Wetering 82

8044 PA Zwolle

 

Contactgegevens

Tel.: 038 7112301

Email: regio-middenoost@prokino.nl

Je vindt onze gezellige peuteropvang in kindcentrum De Paperclip in het noordwesten van Zwolle. Voor de peuters hebben we binnen het gebouw onze eigen, huiselijk ingerichte ruimte waar elke dag iets te ontdekken valt: een spelletje doen, kliederen met verf, dansen, koken, theater of muziek maken. Ook gaan wij elke dag buiten op avontuur, ook als het regent. Op de locatie hebben we een mooie ontdektuin, maar wij gaan er ook op uit!

Op de peuteropvang laten we ons inspireren door de filosofie van Reggio Emilia. Deze filosofie gaat er vanuit dat kinderen van nature uniek, nieuwsgierig, geïnteresseerd, sociaal, krachtig, creatief en communicatief sterk zijn. Wij proberen deze eigenschappen aan te spreken en te ontwikkelen door de manier waarop wij onze dag invullen.

Praktische informatie

Wij zijn er op maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 11.45 uur. Kinderen tussen de 2 en 4 jaar oud kunnen op deze ochtenden gezellig bij ons komen spelen.

Op nationale feestdagen en tijdens schoolvakanties zijn wij gesloten.

Het allerleukste aan Prokino Muis

• De aandacht voor de natuur.
• Spelend leren samen met leeftijdsgenootjes.
• De grote tuin om in te spelen.

Voor – en vroegschoolse Educatie

Om de ontwikkeling van jouw peuter te stimuleren, werken we met Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE). Met de activiteiten uit het VVE-programma leert jouw peuter spelenderwijs nieuwe vaardigheden. De activiteiten zijn precies ontwikkeld voor deze leeftijdsfase en stimuleren de taalontwikkeling, motoriek, sociale vaardigheden en emotionele ontwikkeling bij jouw kind.

Voorbereiding op de basisschool

Jouw peuter bereiden wij spelenderwijs voor op de stap naar de basisschool. De peuters leren bij ons luisteren naar elkaar, in een kring te zitten, samen te spelen, te delen en proberen samen te werken. Hierdoor wordt de stap naar de basisschool minder groot. Ook zoeken wij op verschillende momenten de verbinding op met school. Zo gaan wij onder andere spelen bij de kleuters, komen er leerlingen van de bovenbouw voorlezen en ook vieren wij feesten gezamenlijk.

Aanmelden

Wil je jouw kind aanmelden voor onze peuteropvang? Vul hiervoor het aanmeldformulier in. Wij nemen dan contact met je op voor een kennismaking en een rondleiding op de locatie.