Welkom bij peuteropvang Villa Lucky

 

In het gezellig ingerichte lokaal maken de peuters van Villa Lucky bij

ons kennis met dagelijkse dingen, ontmoeten zij leeftijdsgenootjes, maken zij plezier en kunnen zij in hun eigen tempo nieuwe vaardigheden leren. Hierbij worden zij begeleid en geholpen door onze zeer ervaren pedagogisch medewerksters die er alles aan doen om ervoor te zorgen dat uw kind een fijne tijd bij ons heeft!

 

Goede voorbereiding op de basisschool

Peuteropvang is een geweldige voorbereiding op de basisschool. Het is bovendien heel erg leuk! Uw kindje leert spelenderwijs en ervaart dat hij/zij vaak meer kan dan het dacht en dat geeft zelfvertrouwen! 

Elke ochtend heeft een vast dagritme. Dit is prettig voor de kinderen, zo weten zij een beetje wat er komen gaat. Samen in de kring, aan tafel een liedje zingen, fruit eten en wat drinken, knutselen en natuurlijk heerlijk buiten spelen.

Eigenlijk al een beetje net zoals op school…. U zult merken dat na de peuteropvang uw kind met een stuk meer zelfvertrouwen naar de kleuterklas zal gaan, omdat veel dingen al bekend zijn voor hem/haar. En dat is heel prettig zowel voor u als voor uw kind!

 

Werkwijze op de peuteropvang

Peuters leren bij ons samen spelen, delen en omgaan met regels en afspraken. De taalontwikkeling van uw peuter stimuleren we door veel met elkaar te praten, naar elkaar te luisteren, verhaaltjes voor te lezen, te vertellen en liedjes te zingen.

De aansprekende Vroeg Voorschoolse Educatie (VVE-) methode Uk, Puk & Ko is voor ons een leidraad bij de invulling van het dagprogramma. Deze methode is leuk voor alle kinderen! Voor meer informatie klik in het menu aan de linkerkant op Uk, Puk & Ko.

 

Kinderopvangtoeslag/ subsidieplekken

Peuteropvang Villa Lucky kent zowel gesubsidieerde plaatsen als particulieren plaatsen. Voor plaatsing op een gesubsidieerde plaats gelden voorwaarden. U komt hiervoor in aanmerking als u geen recht heeft op kinderopvangtoeslag. Ook kunt u gebruik maken van een gesubsidieerde plaats als uw kind extra (taal)ondersteuning nodig heeft. Het consultatiebureau beoordeelt dit. Als u recht hebt op kinderopvangtoeslag krijgt u een tegemoetkoming in de kosten via de Belastingdienst. Deze kunt u zelf aanvragen. Maar vanzelfsprekend kunnen wij u hier ook bij helpen.

 

Observatiemethode Kijk!

In 2013 zijn wij gestart met het Observatie-en Kind Volgsysteem Kijk! In dit systeem wordt de ontwikkeling van de peuter bijgehouden. Dit gebeurt op sociaal-emotioneel gebied, taalontwikkeling, motorische ontwikkeling en samenspel.

 

Meerdere keren per peuter opvangperiode wordt de volglijst ingevuld door de pedagogisch medewerker en meegegeven aan de ouders. Uiteraard geven wij graag uitleg, mochten er vragen zijn. Als uw kind 4 jaar wordt, wordt de Kijk! registratie opgestuurd naar de basisschool

die uw kind gaat bezoeken. De school vindt dit erg prettig, zo weten zij alvast een beetje wie uw zoon/dochter is. Uiteraard doen wij dit alleen met uw toestemming.

 

Peuteropvang Villa Lucky is gevestigd in Daltonschool Corlaer.

 

Nieuwsgierig geworden? Neem dan gerust contact met ons op en stel uw vragen voor het informatiepakket of maak een afspraak voor een rondleiding. Wij zijn u graag van dienst!