Buitenschoolse Opvang

 

Op de prachtig gerenoveerde eerste verdieping van Villa Knots vindt u onze BSO. De BSO heeft een hippe, industriële, trendy en stoere look met zwart-wit en grijs als basiskleuren. De gekozen kleuren stralen rust uit, wat fijn is voor de kinderen.

 

Ook vinden wij het belangrijk dat de BSO zich onderscheidt van de dagopvang. Veel kinderen hebben vaak al op de dagopvang gezeten en het is leuk en prettig dat zij, nu ze naar school gaan, als een oudere doelgroep worden gezien. De nieuwe BSO is lekker stoer voor zowel jongens als meisjes!

 

Op de BSO van Villa Knots valt altijd wat te beleven! Wij bieden hier flexibele en vaste opvang  aan maximaal 60 kinderen van 4 t/m 12 jaar. Villa Knots haalt de kinderen op van de volgende scholen: Het Baken, Prins Willem Alexander School, Maranathaschool, de Koningslinde, Open Kring, Johannes Calvijn school, Emma school en Appelgaard (de kinderen van de andere scholen worden opgehaald door de leidsters van onze locatie Villa Vrolijk, met uitzondering van de kinderen van Dalton School Corlaer. Voor hen is er BSO Villa Jolly in de eigen school). Op woensdagmiddag en vijdagmiddag vangt Villa Vrolijk de kinderen op van alle scholen in en om Nijkerk.

 

Voorschoolse opvang

De kinderen die 's morgens op de VSO komen, kunnen fijn een spelletje of kleine activiteit doen of lekker even hun eigen gang gaan. Het is maar net wat zij zelf zo vroeg op de morgen willen. Vervolgens zorgen de leidsters er natuurlijk voor dat zij op tijd op school zijn en met een vrolijk humeur aan een nieuwe schooldag kunnen beginnen. 

 

Naschoolse opvang

De kinderen die bij de naschoolse opvang komen zijn onderverdeeld in een aantal stamgroepen. Samen met een leidster gaan zij bij binnenkomst fruit of iets anders lekkers eten en wat drinken. Tijdens dit moment kunnen de kinderen even bijkomen van hun schooldag en vertellen wat zij beleefd hebben. Daarna krijgen zij de ruimte om met elkaar te spelen, te knutselen, buiten te zijn op ons speelterrein of om (sport)activiteiten en spelletjes te doen. Ook kunnen zij mee doen aan ons activiteitenprogramma DOEN. Maar even lekker bijkomen met een boekje op de bank kan en mag natuurlijk ook. De computer en de tv laten wij zoveel mogelijk uit, spelen en creatief of sportief bezig zijn vinden wij belangrijker.

 

Vervoer

Afhankelijk van de afstand tussen school en BSO, halen wij de kinderen op verschillende manieren op. Dit kan zijn met de BSO bus, lopend of met onze super stoere stint. Dit is een elektrische bolderwagen voor 10 personen. De kinderen vinden het geweldig hierin mee te mogen rijden. De opvallende Villa Vrolijk stint is een ware blikvanger in Nijkerk.

 

Gezonde voeding en lekker bewegen

Op alle BSO locaties van Villa Vrolijk zijn wij met de kinderen bewust bezig met gezonde voeding en bewegen. Dat kun je merken aan o.a.: 

 

• Een samenwerking met Nijkerk Sportief en Gezond (JOGG). Zij komen regelmatig langs om te praten over gezonde voeding en om sportieve activiteiten te ondernemen met de kinderen.

• Een samenwerking met zwemschool Nautulis, waardoor wij kinderen van en naar zwemles kunnen brengen en halen (mits er voldoende leidsters zijn). 

• Stagiaires van ROC Amersfoort sportopleiding die met de kinderen sportieve activiteiten ondernemen.

• Een gezond traktatiebeleid.

• Heerlijk gezond vers fruit en groente (fruit van het seizoen, tomaatjes, komkommer, paprika etc).  

 

Studiedagen en vakanties

Heeft uw zoon of dochter een studiedag van school en heeft u opvang nodig? Geen probleem, deze kunnen wij verzorgen. 

 

In de vakanties vindt op maandag, dinsdag en donderdag de opvang plaats bij Villa Knots zelf. Op de woensdagen en vrijdagen spelen de kinderen bij Villa Vrolijk aan de Watergoorweg.   

 

Activiteitenprogramma

 

Op de BSO maken wij zowel in de schoolweken als in de vakanties gebruik van speciale activiteitenprogramma's. Aan de hand van leuke, verrassende thema's worden de kinderen uitgedaagd, leren zij nieuwe dingen, maken plezier, bereiden zij lekkere hapjes, werken zij samen aan een project of ondernemen zij activiteiten binnen of buiten. 

 

In de vakanties hebben wij altijd een extra uitgebreid thema. Kinderen kunnen elke dag kiezen of ze mee willen doen aan wat er gepland staat. Naast de vaste activiteit is er ook een keuzemenu waar zij uit kunnen kiezen. Het is niet verplicht mee te doen, maar wij merken dat de kinderen erg enthousiast zijn.

 

Vanzelfsprekend is er ook altijd genoeg ruimte en mogelijkheid om buiten het thema om van alles te beleven. Daarnaast streven wij er ook naar regelmatig met de kinderen op pad te gaan. Dit kan het bos zijn, het strandje bij Nijkerk, het belevenissenbos of in de winter de schaatsbaan. Kortom, op de BSO van Villa Knots is het nooit saai!

 

Wij vinden het fijn om te zien dat de kinderen met veel plezier naar Villa Knots gaan. Dat is tenslotte waar wij het voor doen!

 

Nieuwsgierig geworden? Neem dan gerust contact op met onze kindplanning op 033 – 246 0461 en stel uw vragen, vraag het informatiepakket bij ons aan of maak een afspraak voor een rondleiding. Wij zijn u graag van dienst! 

 

Wilt u de BSO bereiken om uw kind af te melden, dan kunt u tot 14.00 uur bellen met 033 - 246 04 61 en daarna rechtstreeks op 085 - 0433 514.