"Ik geniet ervan om te zien dat de

kinderen lekker zichzelf kunnen zijn"     


Bij Prokino werken bijna 1.700 enthousiaste en betrokken collega's. Door heel Nederland zetten zij zich dagelijks in voor de ontwikkeling van kinderen, jongeren en (jong) volwassenen. Eén van hen is Manon Riedeman. Als pedagogisch medewerker is zij een vast gezicht op de BSO in kindcentrum Fiori in Harderwijk. Af en toe valt ze ook in op één van de andere BSO-locaties en kinderdagverblijven in Harderwijk of Ermelo.
 

Manon: "Ik wist al op een hele jonge leeftijd dat ik later met kinderen wilde werken. Ik was altijd dol op mijn juffen van de basisschool en in de vakanties speelde ik ‘schooltje' met mijn vriendinnetjes. Het lag dus voor de hand daar iets mee te doen. Ik heb de opleiding tot onderwijsassistent gevolgd en ook voor de klas gestaan. Daar ontdekte ik dat ik het leuker vind om met kleinere groepen te werken. Op de BSO kun je ook individueel met kinderen aan de slag en dan maak je toch andere dingen mee."
 

"Op de BSO werken we – naast gewoon lekker ontspannen en spelen – aan de sociaal emotionele ontwikkeling van kinderen. Dat ligt mij beter dan het leren dat je op school in de klas met hen doet. Het leuke van de leeftijd van de BSO-kinderen is voor mij dat je veel meer interactie met hen hebt dan met jongere kinderen. Je kunt ze echt verder helpen door met ze in gesprek te gaan. Dat vind ik mooi om te zien."
 

"Vorige week hebben we citroen geproefd"

Ook bij de BSO van Fiori wordt gewerkt met het activiteitenprogramma DOEN!. Manon: "Wij bedenken altijd met het hele team welke activiteiten we gaan doen en bereiden dan ieder één van de onderdelen voor. We zijn nu bijvoorbeeld bezig met het thema Zintuigen. In dat kader ben ik vorige week met alle kinderen citroen gaan proeven. Dat wilden ze allemaal graag en het was natuurlijk dolle pret, ondanks alle zure gezichten!"

 

Omdat Manon in haar vrije tijd graag danst en ook jazzdanslessen geeft, daagt ze de kinderen op de BSO ook regelmatig uit om de voetjes van de vloer te gooien. "Ik neem vaak een radio mee en organiseer dan een mini disco of studeer met de kinderen die dat willen een leuk dansje in. Het is zo heerlijk om creatief met muziek en bewegen bezig te zijn. Ik vind het leuk dat ik dat ook hier op m'n werk kan doen."
 

"We vullen elkaar mooi aan in dit team"

Het team van de BSO op Fiori is heel divers. Manon is met haar 26 jaar de jongste; ze heeft ook een collega van 64. "Het is een heel gezellig team. En ik vind dat leeftijdsverschil juist leuk. Mijn oudere collega's hebben een schat aan ervaring. Daar kan ik veel van leren. En aan de andere kant breng ik weer nieuwe, frisse ideeën binnen. Zo vullen we elkaar mooi aan."