Laatste nieuws

Prokino neemt Landstede Kinderopvang over

02 oktober 2018
Prokino neemt met ingang van 1 januari 2019 Landstede Kinderopvang, de medewerkers en alle activitei...

Kick off-bijeenkomst in Veendam

28 september 2018
Met taart en de onthulling van het nieuwe gevelbord zijn deze week de medewerkers van Kinderopvang M...

Verplicht vaccineren op de kinderopvang?

30 augustus 2018
De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) wil dat ieder land een vaccinatiegraad van 95 procent haalt, m...

Prokino start peuteropvang plus bij De Brug in Zwolle!

03 november 2017

Vivente en Stichting Prokino Kinderopvang breiden hun samenwerking verder uit. Op locatie De Brug (speciaal onderwijs) wordt dit najaar gestart met een peuteropvang+. Deze gespecialiseerde peuteropvang is bedoeld voor peuters en kleuters tot ongeveer 6 jaar met bijvoorbeeld een ontwikkelingsachterstand of een verstandelijke beperking.

Voor deze kinderen is het belangrijk om al zo vroeg mogelijk de juiste begeleiding te krijgen. Hierdoor worden zij optimaal voorbereid op de doorstroom  naar  het (speciaal) basisonderwijs. Op de peuteropvang+ worden de mogelijkheden van het kind in kaart gebracht, wordt de algehele ontwikkeling gestimuleerd en wordt er onderzocht welke vorm van onderwijs het beste aansluit op het kind.  Ook kunnen wij bij vragen over de ontwikkeling van het kind een onderzoek uitvoeren.

Naast de peuteropvang+ is er op De Brug ook een BSO+ aanwezig.  Deze opvangsvorm is geschikt voor kinderen die naar het speciaal basisonderwijs gaan of voor kinderen zich niet thuis voelen op een reguliere BSO. Bijvoorbeeld omdat zij behoefte hebben aan een kleinere groep, een duidelijke structuur en extra begeleiding.

Prokino De Brug is gevestigd in Zwolle, in de wijk Spoolde aan de Ruiterlaan 14. Onze locatie ligt midden in een groene omgeving met zowel buiten als binnen voldoende en uitdagende speelmogelijkheden. Onze pedagogisch medewerkers organiseren dagelijks leuke en ontwikkelingsgerichte activiteiten.