Laatste nieuws

Vaker medewerker in opleiding voor de groep in kinderopvang

01 december 2021
Om iets te doen aan het personeelstekort in de kinderopvang mogen er binnenkort vaker medewerkers in...

Personeelstekort stelt kinderopvang op de proef

28 oktober 2021
Prokino ondersteunt initiatieven vanuit de branche om met de politiek in gesprek te blijven over toe...

Verschillende locaties Prokino kinderopvang dicht op 15 februari

08 februari 2021
Omdat voor grote delen van het land code rood geldt voor het verkeer, blijven kinderdagverblijven op...

Vaker medewerker in opleiding voor de groep in kinderopvang

01 december 2021
Om iets te doen aan het personeelstekort in de kinderopvang mogen er binnenkort vaker medewerkers in opleiding worden ingezet. Demissionair staatssecretaris Wiersma van Sociale Zaken schrijft aan de Tweede Kamer dat mensen in opleiding zwaarder gaan tellen bij de berekening van het minimaal aantal in te zetten krachten bij een groep.
 
Medewerkers in opleiding mogen nu maximaal een derde vormen van de leiding van een groep. Wiersma wil die norm tijdelijk verruimen naar maximaal de helft. Die maatregel moet per 1 januari 2022 ingaan en gaat een half jaar gelden.
 
Yvette Kuiper (directeur Prokino Kinderopvang a.i.) is blij met dit signaal uit de politiek. 'Vorige maand hebben we vanuit vele kinderopvangorganisaties een brandbrief naar het kabinet gestuurd om aandacht te vragen voor het probleem van personeelstekorten. Met deze tijdelijke maatregel geeft de staatssecretaris gehoor aan onze oproep. Binnen Prokino Kinderopvang geven we waar nodig op zo kort mogelijk termijn invulling aan de maatregel.'