Laatste nieuws

Bewegend leren in beeld

28 november 2018
Wethouder Willem Krooneman heeft samen met de peuters van Prokino Het Speelhuis in ‘t Harde het Spri...

Prokino-peuters in Elburg en Zwolle gaan bewegend leren

09 november 2018
Ons lichaam is gemaakt om te bewegen. Dat doen we echter minder en minder. Volgens de Wereldgezondhe...

Prokino neemt Landstede Kinderopvang over

02 oktober 2018
Prokino neemt met ingang van 1 januari 2019 Landstede Kinderopvang, de medewerkers en alle activitei...

Prokino neemt Landstede Kinderopvang over

02 oktober 2018

Prokino neemt met ingang van 1 januari 2019 Landstede Kinderopvang, de medewerkers en alle activiteiten over. Landstede Kinderopvang heeft locaties in Diepenveen, Dronten, Hardenberg, Nieuwleusen, Ommen, Schalkhaar, Witharen en Zwolle. Landstede wil zich in de toekomst alleen nog op onderwijs richten en stoot daarom een aantal bedrijfsonderdelen af. Beide organisaties vullen elkaar qua cultuur, pedagogische visie en organisatie goed aan en staan samen garant voor de continuïteit van de kinderopvang in deze regio.

 

Alle medewerkers, locaties en activiteiten van Landstede Kinderopvang worden overgenomen. De nieuwe locaties krijgen de ruimte om zelfstandig invulling te geven aan hun pedagogische visie. Dit betekent dat de huidige manier van aansturen en werken grotendeels wordt gehandhaafd. Het pedagogisch beleid van Landstede Kinderopvang is gebaseerd op de uitgangspunten van Reggio Emilia. Die blijven ook in de toekomst leidend.

 

Het is de nadrukkelijke wens van beide partijen om de samenwerking met het onderwijs voort te zetten en waar mogelijk te intensiveren. Zo worden de Associate degree-opleiding Pedagogisch Professional Kind en Educatie en gezamenlijke projecten met de leerwerkbedrijven van Landstede MBO voortgezet.