Skip to Content

Prokino Kinderopvang in Rotterdam

Een plek waar jouw kind graag komt

Als ouder wil je het beste voor je kind. En dus zoek je een goede opvang voor als je er zelf niet bent. Een opvang waar je kind graag komt, plezier heeft en zich kan ontwikkelen. Prokino biedt die fijne en vertrouwde plek in Rotterdam, dicht bij huis. Onze pedagogisch medewekers zorgen ervoor dat jouw kind zich bij ons thuis voelt.

Bij Prokino Kinderopvang in Rotterdam vind je een groot aantal opvangmogelijkheden: kinderdagverblijven, peuteropvang en (passende) buitenschoolse opvang. Je vindt onze opvanglocaties verspreid over Rotterdam. Zo hebben we vestigingen in de wijken Charlois, IJsselmonde, Rotterdam Noord en Schiebroek.


Hieronder kun je een keuze maken voor een van onze opvanglocaties.

Vestigingen

NAAM VESTIGING STRAATNAAM TYPE
Prokino Charlois

Schulpweg 37
Rotterdam

Buitenschoolse opvang
Peuteropvang
Kinderdagverblijf
Prokino De Bonte Specht

Bergwegplantsoen 10
Rotterdam

Peuteropvang
Kinderdagverblijf
Prokino De Kastanjeboom

Kastanjeplein 6
Rotterdam

Buitenschoolse opvang
Prokino De Speelzolder

Natersweg 7
Rotterdam

Buitenschoolse opvang
Prokino Fatima

Larikslaan 192
Rotterdam

Buitenschoolse opvang
Prokino Het Kastanjebos

Kastanjeplein 8
Rotterdam

Buitenschoolse opvang
Peuteropvang
Prokino Het Kastanjeplein

Kastanjeplein 28
Rotterdam

Peuteropvang
Kinderdagverblijf
Prokino Het Speelhuis

Clemensstraat 117
Rotterdam

Buitenschoolse opvang
Prokino IJsselmonde

Sportsingel 70
Rotterdam

Buitenschoolse opvang
Peuteropvang
Kinderdagverblijf
Prokino Schiebroek

Berberisweg 428
Rotterdam

Buitenschoolse opvang
Peuteropvang
Kinderdagverblijf

Kinderdagverblijf

Op onze kinderdagverblijven in Rotterdam bieden we dagopvang voor de allerkleinsten vanaf 3 maanden tot 4 jaar oud. Voor het eerst je zoon of dochter naar de kinderopvang brengen is een bijzondere en spannende stap. Daarom bieden we op het kinderdagverblijf een plek die zoveel mogelijk past bij thuis: een gezellige, huiselijke inrichting, vaste gezichten en hetzelfde dagritme als thuis. Dat voelt voor jouw kind snel vertrouwd. 

Op het kinderdagverblijf is er voor jouw kind iedere dag volop ruimte om te spelen. Onze pedagogisch medewerkers passen de spellen en activiteiten aan op de leeftijd en ontwikkeling van jouw kind. Het belangrijkste hierbij is dat je kind plezier beleeft. We denken daarnaast graag met je mee om te zien welke opvang het beste bij jouw persoonlijke situatie past. Zo neem je waar nodig extra opvanguren af om bijvoorbeeld opvang op het kinderdagverblijf te combineren met peuteropvang. Per locatie vind je hiervoor de mogelijkheden.

Peuteropvang

De peuteropvang is er voor kinderen van 2 tot 4 jaar om fijn samen te spelen met leeftijdsgenootjes. Op verschillende locaties in Rotterdam kan jouw kind op de peuteropvang terecht, eventueel als aanvulling op de opvang op het kinderdagverblijf. 

Tijdens de peuterochtend(en) leert jouw kind om samen te spelen, naar anderen te luisteren en met anderen te delen. Daar helpen onze pedagogisch medewerkers bij met leuke en leerzame activiteiten uit het speciaal voor peuters ontwikkelde activiteitenprogramma. Door de activiteiten uit het programma ontwikkelt jouw peuter zich ook op het gebied van taal en motoriek. Hiermee helpen we jouw kind dus om zich te ontwikkelen en bereiden we hem of haar langzaam voor op de basisschool.

BSO

Op de buitenschoolse opvang (BSO) komt jouw kind om te ontspannen na een dag school of tijdens de schoolvakantie. We bieden ruime openingstijden die aansluiten op de basisscholen in de wijk en op de werk- en studietijden van jou als ouder. Wil je je kind vroeger brengen of later ophalen? Een aantal locaties in Rotterdam biedt buiten de standaard openingstijden ook vervroegde en verlengde opvang aan.

Voor jouw kind is er genoeg te doen op de BSO: een spelletje doen met anderen, een boek lezen of lekker naar buiten. Daarnaast werken we op onze BSO's met het activiteitenprogramma DoenKids!: een programma vol sport en spel. Jouw kind kiest zelf of het meedoet aan de activiteiten die onze medewerkers organiseren of dat het iets voor zichzelf wil doen. Belangrijk is dat jouw kind op de BSO fijn kan ontspannen en plezier heeft.

De OuderApp

Voor jou is het allerbelangrijkste dat jouw kind plezier heeft op de opvang en natuurlijk dat er goed voor jouw kind gezorgd wordt. Met de OuderApp van Prokino blijf je op de hoogte van alle leuke gebeurtenissen van je kind. We sturen je foto's en berichtjes over de belevenissen. Zo hoef je geen moment te missen. Ook regel je in de app als je dagen wilt ruilen of afwezigheid wilt doorgeven en lees je er belangrijk nieuws en informatie over de opvang.

Over Prokino Kinderopvang

Het motto van Prokino Kinderopvang luidt: "samen groot worden". Daar werken we elke dag aan. We geloven dat ieder kind talenten heeft en willen hem of haar alle mogelijkheden bieden om iedere dag weer een beetje te groeien. Bij alles wat we doen stellen we onszelf de volgende vraag: hoe kunnen wij je kind stimuleren om te groeien in wie het is? Dat doen we met opvang van goede kwaliteit, gericht op veligheid, plezier en ontwikkeling.

Dit is waarom je voor kinderopvang van Prokino kiest:

• flexibele opvang voor alle leeftijden: flexibele en vaste contracten voor kinderopvang, peuteropvang en BSO;
• deskundige medewerkers en jarenlange ervaring (al sinds 1915);
• uitdagende activiteitenprogramma's voor iedere leeftijdsgroep: van Uk & Puk en Piramide tot DoenKids;
• een visie op ontwikkeling: samen groot worden door spelenderwijs leren;
• all-inclusive: geen extra kosten voor luiers, uitstapjes, en eten.

Contact met Prokino Rotterdam

Wil je weten of een van onze kinderdagverblijven in Rotterdam plek heeft voor jouw kind? Of wil je jouw kind aanmelden voor de peuteropvang of BSO? Neem dan contact op met de locatie van jouw keuze. Voor algemene vragen kun je terecht bij de afdeling administratie in de regio Rotterdam. Mail jouw vraag naar kindadministratie.regiorotterdam@prokino.nl of bel ons op 06 - 82 500 934.