Skip to Content

Peuteropvang Prokino Het Kastanjebos

Peuteropvang voor kinderen van 2 tot 4 jaar

Prokino Het Kastanjebos

Kastanjeplein 8

3053 CD Rotterdam

 

Contactgegevens

Tel.: 06 - 82 500 934

Email: kindadministratie.regiorotterdam@prokino.nl

Op onze peuteropvang in Rotterdam Schiebroek kan jouw kind vanaf 2 jaar een aantal ochtenden of middagen in de week gezellig komen spelen. Op de locatie hebben we onze eigen ruimte waar jouw peuter fijn kan spelen met leeftijdsgenootjes. Van puzzels maken en knutselen, tot spelen op onze interactieve beweegvloer van Springlab. Daarnaast bieden we de peuters ontwikkelingsgerichte spelletjes aan die hen helpen voorbereiden op de stap naar de basisschool. 

Samen met het team zorgen we ervoor dat de peuteropvang een plek is waar jouw kind graag komt. Hier leert je kind om samen te spelen, naar elkaar te luisteren en met elkaar te delen. We doen spelletjes die de fantasie stimuleren en wisselen activiteiten af met rustige momenten. Zo ontdekt je kind hoeveel het zelf al kan en werkt het aan zijn of haar zelfvertrouwen. 

 

Praktische informatie

Prokino Het Kastanjebos biedt een kleinschalige en sfeervolle peuteropvang. Jouw kind wordt bij ons opgevangen in een vaste groepssamenstelling en met vaste pedagogisch medewerkers. 

Jouw peuter kan zowel een aantal ochtenden als een aantal middagen per week bij ons komen spelen. Een dagdeel duurt 4 uur:
s' Ochtends van 08.45 tot 12.45 uur.
s' Middags van 13.30 tot 17.30 uur.

Je kunt de dagdelen peuteropvang aanvullen met extra uren op het kinderdagverblijf van Prokino Het Kastanjeplein, dat ook in een ruimte van de Goede Herderkerk is gevestigd. We zijn 52 weken per jaar geopend en alleen gesloten op nationale feestdagen.

Het allerleukste aan peuteropvang Prokino Het Kastanjebos

• Zingen, dansen, boekjes lezen: alles kan op de peuteropvang. 
• Springen en bewegen op de beweegvloer van Springlab. 
• De leuke en leerzame spelletjes van Uk & Puk.

Op avontuur met Uk & Puk

Op de peutergroep werken wij met Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) van Uk & Puk. Naast de dagelijkse activiteiten besteden we met het VVE-programma spelenderwijs extra aandacht aan de verschillende ontwikkelingsgebieden bij jouw kind. Zo beleeft jouw peuter met pop Puk allerlei avonturen; de pop praat en stimuleert via leuke spelletjes jouw peuter om zich sociaal en emotioneel verder te ontwikkelen, maar helpt ook bij taalontwikkeling en motoriek. 

Bewegend leren 

Uniek aan onze locatie is de beweegvloer van Springlab. Dit is een interactieve vloer die door middel van een projector en educatieve beweeg-games bewegen en leren voor kinderen combineert, waardoor zij spelenderwijs én met veel plezier het lesmateriaal tot zich nemen. De kinderen vinden de spelletjes op de beweegvloer geweldig. En natuurlijk draagt al die beweging bij aan de motoriek en fysieke gezondheid van jouw kind.

Voorbereiden op de basisschool

Voor jouw kind is de peuteropvang niet alleen een leuke plek om te spelen, maar ook een plek om nieuwe dingen te leren. Hier hoort bijvoorbeeld samen spelen, naar elkaar luisteren en met elkaar delen bij. Onze activiteiten sluiten we ook aan op de basisschool, zoals het leren in de kring zitten, zodat de stap naar school straks minder spannend is voor jouw kind.

Aanmelden

Wil je jouw kind aanmelden voor de peuteropvang? Vul hiervoor het aanmeldformulier in. Wij nemen dan contact met je op voor een kennismaking en een rondleiding op de locatie.