Samen spelen en ontwikkelen op de BSO

 

Villa Fontein biedt van maandag tot en met vrijdag buitenschoolse opvang aan voor kinderen van basisschool De Fontein. De opvang sluit perfect aan op de schooltijden en activiteiten van de basisschool. De kinderen worden dagelijks met veel plezier opgevangen door onze vaste pedagogisch medewerkers. Uw kind kan op de BSO spelen of meedoen met de diverse activiteiten die worden aangeboden.  

 

Een eerste kennismaking met de BSO

Voor kinderen, maar ook voor u als ouder, kan de stap naar de basisschool even wennen zijn. Daar komt dan ook nog de nieuwe omgeving van de buitenschoolse opvang bij om de hoek kijken, best spannend allemaal!

 

Bij Villa Fontein bent u daarom van harte welkom om, alleen of samen met uw kind, een keertje te komen kijken en spelen. De pedagogisch medewerkers zullen u met enthousiasme rondleiden en u informeren over de opvang. Op deze manier kunnen u en uw kind alvast wennen aan de nieuwe omgeving en zien wat er op onze BSO allemaal te beleven is. Ook als uw kind bijzondere zorg nodig heeft bekijken we graag samen met u wat we voor elkaar kunnen betekenen.

 

Uw kind zal worden opgevangen in een vaste groepssamenstelling en met vaste pedagogisch medewerkers. Op deze manier creëren we een veilige, vertrouwde basis en kunnen de kinderen elkaar en de pedagogisch medewerkers goed leren kennen. Naast ons vaste team werken we met een vaste groep invalleidsters; op deze manier ziet uw kind altijd een vertrouwd gezicht. 

 

Warmte, liefde en zorg staan centraal

Wij bieden alle ruimte om te spelen en te ontdekken. Onze pedagogisch medewerkers begeleiden de kinderen daarin. Zij spelen in op de ontwikkelingsfases van de kinderen en bieden hen de warmte, liefde en zorg waar zij behoefte aan hebben.

 

Onze locatie

Villa Fontein is een kleinschalige BSO en heeft één groep die plaats biedt aan maximaal twintig kinderen. Onze BSO is gevestigd binnen de veilige muren van basisschool De Fontein en biedt zowel binnen als buiten volop speelgelegenheid. Onze mooie, ruime en lichte binnenruimte is sfeervol ingericht en zeer geschikt voor diverse spelactiviteiten. Daarnaast kunnen de kinderen zich op de groep vermaken in de poppenhoek, kan er naar hartenlust getekend en geknutseld worden en is er uiteraard ook de mogelijkheid om rustig een boekje te lezen.

Daarnaast geeft de BSO ruimte toegang tot het grote speelplein van de basisschool, waar diverse natuurlijke speeltoestellen te vinden zijn. Tevens kunnen wij gebruik maken van het gymlokaal van de school. 

 

Samen met u

Wij willen onze opvang zo goed mogelijk laten aansluiten op uw wensen en behoeften voor uw kind en hechten dan ook veel waarde aan contact met u als ouder. Naast de overdrachtsmomenten tijdens het brengen en halen van uw kind, organiseren wij ook jaarlijks 10-minuten gesprekken, waarin de ontwikkeling van uw kind op de groep met u besproken wordt. Verder organiseren wij eenmaal per jaar een ouderavond, kunt u lid worden van de oudercommissie en is er een korte lijn met de leidinggevende en de directeur van de locatie.

 

Een uitgebreid aanbod aan activiteiten

Op onze buitenschoolse opvang werken we met het, door Stichting Prokino ontwikkelde, activiteitenprogramma DOEN!. Met dit programma worden er aan de hand van diverse thema's afwisselende spelactiviteiten met de kinderen gedaan, waardoor zij in hun ontwikkeling worden gestimuleerd. Ook gaan we graag op pad met de kinderen, bijvoorbeeld naar het Kralingse Bos, de speeltuin en naar bezienswaardigheden in Rotterdam.

 

Verder kunnen de kinderen deelnemen aan de door basisschool De Fontein georganiseerde naschoolse activiteiten. Op de maandag-, dinsdag- en donderdagmiddag kunnen kinderen direct na schooltijd meedoen aan extra activiteiten op het gebied van cultuur, techniek en sport. Voorbeelden van deze activiteiten zijn filosofie, kickboksen en natuurles. De activiteiten worden in de vorm van een blok van dertien lessen gegeven en kosten twee euro per les. Voor meer informatie over deze ‘Fontein Na School' activiteiten kunt u contact opnemen met een van onze medewerkers.

 

Uitgebreide en flexibele opvangmogelijkheden

Om de opvang zoveel mogelijk aan te laten sluiten op uw werktijden, hanteren wij ruimte openingstijden. Daarnaast is het mogelijk om gebruik te maken van vervroegde opvang vanaf 07.00 uur en zijn er mogelijkheden voor verlengde opvang. Tevens bieden onze flexibele contracten veel speelruimte in het opnemen van dagen. Wilt u liever een andere dag opnemen? Wij bieden de mogelijkheid om kosteloos een dag om te ruilen. Ook incidentele opvang kan mogelijk voor u een uitkomst bieden.

 

Nieuwsgierig geworden?

Voor meer informatie, vragen of een vrijblijvende rondleiding kunt u altijd contact met ons opnemen. Onze medewerkers helpen u graag!