Op de peuteropvang vindt jouw kind een fijne, vertrouwde plek om met plezier te spelen, talenten te ontwikkelen en zich voor te bereiden op de grote stap naar de basisschool. Onze pedagogisch medewerkers dagen jouw kind uit om al spelend te leren. Dat doen zij bijvoorbeeld door met elkaar te praten, boekjes voor te lezen, liedjes te zingen en te knutselen. Maar ook buiten zijn er genoeg dingen te doen, zoals spelen in de zandbak of op de speeltoestellen. Op onze peuteropvang leert jouw kind om samen met anderen te spelen, naar elkaar te luisteren en met elkaar te delen.

 

Voor- en Vroegschoolse Educatie

Op de peutergroep werken wij met het Voor- en Vroegschools Educatie (VVE) programma Piramide. Naast de dagelijkse activiteiten besteden we met dit programma spelenderwijs extra aandacht aan de verschillende ontwikkelingsgebieden bij jouw kind. Piramide richt zich op een combinatie van spelen en leren en stimuleert jouw peuter om zich sociaal en emotioneel verder te ontwikkelen, maar helpt ook bij taalontwikkeling en motoriek. Zo bieden we ieder kind de kans om zich optimaal te ontwikkelen.

 

Wanneer we zien dat jouw kind extra aandacht nodig heeft op het gebied van taalontwikkeling of motoriek bieden we extra spelletjes en tijd om jouw peuter daarbij te helpen.

 

Een soepele overgang naar de basisschool

Prokino Pluto werkt nauw samen met basisschool De Meridiaan. Alle activiteiten op de peuteropvang zijn afgestemd op en met de basisschool zodat kinderen vanaf hun vierde levensjaar met een goede basis kunnen doorstromen. Zo wordt de grote stap naar de basisschool een stuk makkelijker.

 

Het allerleukste aan peuteropvang Prokino Pluto

 

• De grote buitenspeelruimte met zandbak en diverse speeltoestellen
• De leuke activiteiten en aansprekende thema's van Piramide
• De extra aandacht en begeleiding aan kinderen die het nodig hebben

 

Openingstijden

We zijn 4 ochtenden per week van 08.15 uur tot 12.15 uur geopend: op maandag-, dinsdag-, donderdag- en vrijdagochtend. Binnen deze 4 ochtenden hebben we een aantal keuzemogelijkheden voor peuteropvang. Welke dagdelen jouw kind naar de peuteropvang komt, gaat in overleg.

 

Dit zijn de keuzemogelijkheden voor onze locatie:

• Dinsdagochtend en donderdagochtend
• Woensdagochtend en vrijdagochtend

 

Tarieven

De actuele tarieven voor peuteropvang in 2021 vind je hier. In deze tarieven is alles inbegrepen: je betaalt dus niks extra's voor luiers, eten, drinken en uitstapjes.

 

De kosten voor de peuteropvang betaal je gelukkig niet helemaal alleen. Een deel van de kosten krijg je terug vanuit de kinderopvangtoeslag. Hoeveel toeslag je krijgt hangt af van jouw inkomen, het aantal uur dat je werkt en voor hoeveel kinderen je opvang krijgt. Kijk voor meer informatie en het aanvragen van kinderopvangtoeslag op www.toeslagen.nl.

 

Inschrijven

Wil je jouw kind aanmelden voor de peuteropvang bij Prokino Pluto? Vul hiervoor het aanmeldformulier in. Wij nemen dan contact met je op voor een kennismaking en een rondleiding op de locatie.