Skip to Content

Peuteropvang Prokino ‘t Speuldertje

Peuterochtenden voor kinderen van 2 tot 4 jaar

 

Prokino ’t Speuldertje

Garderenseweg 205

3852 NH Ermelo

 

Contactgegevens

Tel.: 0341-427249

Email: harderwijkermelo@prokino.nl

Je vindt onze gezellige peuteropvang in het pand van basisschool De Speulderbrink, in het buitengebied van Ermelo. Hier hebben we onze eigen ruimte op de zolder waar jouw peuter fijn kan spelen met leeftijdsgenootjes in een kleine groep van maximaal 8 kinderen.

We werken samen met de basisschool wat betekent dat we de speelmaterialen delen en ook samen spelen met de kleuters. Zo wordt de stap voor jouw peuter naar de basisschool ook een stuk kleiner.

Praktische informatie

Jouw kind kan op maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 12.00 uur bij ons komen spelen.

Onze peutergroepen bestaan uit maximaal 16 kinderen met 2 pedagogisch medewerkers. Je kind komt op vaste dagen in de week bij de peuteropvang, met de vaste vertrouwde gezichten van kinderen en pedagogisch medewerkers die je kind goed kennen. Je kind heeft een vaste mentor die voor jou het aanspreekpunt is.

Het allerleukste aan peuteropvang Prokino ‘t Speuldertje

• Zingen, dansen, knutselen en boekjes lezen.
• Lekker buiten spelen.
• De leuke en leerzame spelletjes van Uk & Puk.

 

Op avontuur met Uk & Puk

Op de peutergroep werken wij met Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) van Uk & Puk. Naast de dagelijkse activiteiten besteden we met het VVE-programma spelenderwijs extra aandacht aan de verschillende ontwikkelingsgebieden bij jouw kind. Zo beleeft jouw peuter met pop Puk allerlei avonturen; de pop praat en stimuleert via leuke spelletjes jouw peuter om zich sociaal en emotioneel verder te ontwikkelen, maar helpt ook bij taalontwikkeling en motoriek.

Spelend leren

Bij Prokino beginnen we elke dag met een ritueel, waardoor de kinderen weten dat het dagritme is begonnen. Dit kan een spelletje zijn of een liedje dat we samen zingen, dit verschilt per groep. De interactie met leeftijdsgenootjes, het ‘onderdeel zijn' van de groep en het meedoen met de groepsactiviteiten leert je kind al spelend sociale vaardigheden. Ook pedagogisch medewerkers hebben een actieve bijdrage: zij leren de kinderen basale omgangsregels, zoals delen, wachten op elkaar en samen plezier maken.

Aanmelden

Wil je jouw kind aanmelden voor onze peuteropvang? Vul hiervoor het aanmeldformulier in. Wij nemen dan contact met je op voor een kennismaking en een rondleiding op de locatie.