Buitenschoolse opvang bij Villa Jolly

 

Villa Jolly is geopend in januari 2015. Het is een fijne plek waar wij op maandag- , dinsdag-, en donderdagmiddag maximaal 40 kinderen mogen verwelkomen om hen een creatieve, sportieve en gezellige middag te bezorgen.  

 

Op de woensdagen en vrijdagen worden de kinderen op onze locatie Villa Vrolijk opgevangen. Wij zorgen er vanzelfsprekend voor dat de kinderen op die momenten vanaf school naar Villa Vrolijk gebracht worden.

 

Kindvriendelijke locatie

Binnen de school kunnen we op de eerste verdieping gebruik maken van een multifunctionele ruimte met keuken. We beschikken in onze groepsruimte over leuk speelgoed, veel spullen om creatief te knutselen, leesmateriaal met lekkere banken en spelletjes.  Voor het buitenspelen kunnen wij gebruik maken van het grote schoolplein en het trapveldje naast de school. Daarnaast zijn de leidsters en de kinderen ook regelmatig te vinden in het gymlokaal van de school zodat ook daar de kinderen even lekker hun energie kwijt kunnen. Dit gebeurt regelmatig onder begeleiding van mensen van Nijkerk Sportief en Gezond en studenten van de ROC sport opleiding.

 

Voorschoolse opvang

De VSO vindt plaats op onze locatie Villa Vrolijk. Wanneer de kinderen er zijn, kunnen zij fijn een spelletje of kleine activiteit doen of lekker even hun eigen gang gaan. Het is maar net wat de kinderen zelf zo vroeg op de morgen willen. Vervolgens zorgen de leidsters er natuurlijk voor dat zij op tijd op school zijn en met een vrolijk humeur aan een nieuwe schooldag kunnen beginnen.

 

Naschoolse opvang

Na een dag school, is het fijn ‘thuiskomen' op de gezellige BSO van Villa Jolly. Samen met een leidster gaan zij de kinderen na binnenkomst fruit of iets anders lekkers eten en wat drinken. Tijdens dit moment kunnen zij even bijkomen van hun schooldag en vertellen wat ze beleefd hebben. Daarna kunnen zij met elkaar spelen, knutselen en buiten zijn op het schoolplein om (sport)activiteiten en spelletjes te doen. Ook kunnen zij mee doen aan ons activiteitenprogramma DOEN!. Maar even lekker bijkomen met een boekje op de bank kan en mag natuurlijk ook. De computer en de tv laten wij zoveel mogelijk uit, spelen en creatief of sportief bezig zijn vinden wij belangrijker.

 

Gezonde voeding en lekker bewegen

Op alle BSO locaties van Villa Vrolijk zijn wij met de kinderen bewust bezig met gezonde voeding en bewegen. Dat kun je merken aan o.a.:

• De samenwerking met Nijkerk sportief en gezond. Zij komen regelmatig langs om te praten over gezonde voeding en om sportieve activiteiten te ondernemen.

• De samenwerking met zwemschool Nautulis, waardoor wij kinderen van en naar zwemles kunnen brengen en halen (mits er voldoende leidsters zijn). 

• De leidsters kunnen, indien gewenst, 's middags uw kind vanaf de BSO naar zijn/haar sportclub kunnen brengen.

• Stagiaires van ROC Amersfoort sportopleiding die met de kinderen sportieve activiteiten ondernemen.

• Een gezond traktatiebeleid

• Heerlijk gezond vers fruit en groente (fruit van het seizoen, tomaatjes, komkommer, paprika etc). 

 

Studiedagen en vakanties

Heeft uw zoon/dochter een studiedag van school en heeft u opvang nodig? Geen probleem, deze kunnen wij verzorgen. Tijdens studiedagen en vakanties vindt de opvang plaats bij Villa Vrolijk aan de Watergoorweg. 

 

Activiteitenprogramma

 

Op de BSO maken wij zowel in de schoolweken als in de vakanties gebruik van speciale activiteitenprogramma's.

 

Aan de hand van leuke, verrassende thema's worden de kinderen uitgedaagd, leren zij nieuwe dingen, maken plezier, bereiden zij lekkere hapjes, werken zij samen aan een project of ondernemen zij activiteiten binnen of buiten. 

 

In de vakanties hebben wij altijd een extra uitgebreid thema. Kinderen kunnen elke dag kiezen of ze mee willen doen aan wat er gepland staat. Naast de vaste activiteit is er ook een keuzemenu waar zij uit kunnen kiezen. Het is niet verplicht mee te doen, maar wij merken dat de kinderen erg enthousiast zijn.

 

Vanzelfsprekend is er ook altijd genoeg ruimte en mogelijkheid om buiten het thema om van alles te beleven. Daarnaast streven wij er ook naar regelmatig met de kinderen op pad te gaan. Dit kan het bos zijn, het strandje bij Nijkerk, het belevenissenbos of in de winter de schaatsbaan. Kortom, op de BSO van Villa Knots is het nooit saai!

 

Wij vinden het fijn om te zien dat de kinderen met veel plezier naar Villa Jolly gaan. Dat is tenslotte waar wij het voor doen!

 

Nieuwsgierig geworden? Neem dan gerust contact op met onze kindplanning op 033 – 246 0461 en stel uw vragen, vraag het informatiepakket bij ons aan of maak een afspraak voor een rondleiding. Wij zijn u graag van dienst! 

 

Wilt u uw zoon/dochter afmelden voor de BSO, dan kunt u rechtstreeks bellen met 06 - 333 42 835. Neemt er niemand op, dan staat de voicemail aan die u kunt inspreken.