Individuele begeleiding voor kinderen en jongeren tot 18 jaar

 

Begeleiding thuis, op school of op de opvang

Leren omgaan met geld, grenzen bewaken en begeleiding bij gezondheid en hygiëne; het zijn zo maar een paar voorbeelden van de ambulante begeleiding die we bij Prokino Zorg bieden. De begeleiding kan nodig zijn omdat er bijvoorbeeld psychosociale problemen zijn, een licht verstandelijke beperking of een een gedrags- of ontwikkelingsstoornis.  Belangrijk is dat we de best passende begeleiding bieden voor het kind. Soms is dat thuis, maar soms ook op de opvang of op school.

 > Bekijk de beschikbare locaties

Kind en ouders staan centraal

 De inhoud van de begeleiding gaat altijd in samenspraak met de ouder(s) of verzorger(s). Samen stellen we doelen op om te bereiken. Doelen die het kind helpen bij het opgroeien, maar die ook de verzorger helpen in de opvoeding.  Wil je als ouder of verzorger individuele begeleiding aanvragen voor jouw kind? Dit doe je via jouw gemeente.

 

Zo gewoon mogelijk

Bij Prokino Zorg vinden we het belangrijk dat onze begeleiding zo gewoon mogelijk is.
Omdat we wensen dat ieder kind zo gewoon mogelijk mee kan doen: thuis, op school of waar dan ook.

Het verhaal van Maarten

Maarten is 7 jaar oud, zit op het speciaal basisonderwijs en krijg individuele begeleiding van Prokino Zorg. Hij is gediagnosticeerd met ADHD, waardoor hij veel moeite heeft om zich te concentreren, maar ook soms last heeft van heftige woedeaanvallen. Structuur en regelmaat zijn voor hem heel belangrijk en daar besteedt de begeleiding dan ook veel aandacht aan. Maar zij werken ook samen aan andere doelen, zoals samenspelen met andere kinderen en het op een rustige manier aangeven van zijn wensen. In kleine stapjes doet Maarten zo zijn succesmomenten op.

 

Altijd dichtbij

Prokino Zorg biedt individuele begeleiding voor kinderen en jongeren tot 18 jaar in de volgende regio's:

Midden-oost

Veluwe
Nijmegen
Zuid-Holland
Zeeland

Noord-Brabant
Limburg


Ben je op zoek naar individuele begeleiding voor een kind tussen de 18 en 23 jaar? Meer informatie daarover vind je hier.

 

Ambulante begeleiding aanvragen

Ben je als verwijzer op zoek naar individuele, ambulante begeleiding voor een kind in de leeftijd van 0 tot 18 jaar?
Een aanvraag doe je via ons aanmeldformulier.


Staat de regio waarin het kind of de jongere woont niet tussen de  genoemde opties? Neem dan contact op via het contactformulier. Wij kijken graag hoe we kunnen helpen.